§ 53  Tampereen kaupungin ja Istekki Oy:n välisen puitesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:4218/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

1.6.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä,​ puh. 050 430 4452,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588 958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi 31.8.2021 § 83 (TRE:5541/02.04.00/2021) Istekki Oy:n osakassopimuksen liittymissopimuksen ja Istekki Oy:n osakassopimuksen.

Istekki Oy on julkisomisteinen in-house-yhtiö, jonka tehtävänä on tuottaa omistaja-asiakkailleen sosiaali- ja terveydenhuoltoon, kuntien toimintaan, muiden in-house-yhtiöiden toimintaan sekä organisaatioiden välisen yhteistyön mahdollistavia informaatioteknologian ja terveyden ja hyvinvoinnin teknologian palveluja. Istekki Oy on asiakkaidensa omistama ICMT-asiantuntijaorganisaatio ja hankintalain (1397/2016,
”hankintalaki”) 2 luvun 15 §:n tarkoittama sidosyksikkö, joka on hankintayksikköinä toimivista asiakkaistaan erillinen ja päätöksenteon kannalta itsenäinen yksikkö. Istekki Oy on asiakkaidensa omistuksessa ja määräysvallassa. Istekki Oy:n tarkoituksena on tarjota sidosyksikkönä omistaja-asiakkailleen kustannustehokkaita ja kilpailukykyisiä palveluita.

Istekki Oy:n kanssa solmittava puitesopimus mahdollistaa Tampereen kaupungin, sen liikelaitosten ja erillisten tase- tai liiketoimintayksiköiden lisäksi muiden Tampereen kaupungin omistamien, hankintayksikköinä pidettävien, sidosyksiköiden hankkia puitesopimuksen piiriin kuuluvia palveluja. Palvelu voi koostua Istekin tai Istekin alihankkijana toimivan kolmannen osapuolen työstä, laitteista, tuotteista, käyttöoikeuksista tai muista suoritteista. Puitesopimuksen perusteella voidaan hankkia kaikkia Istekki Oy:n tuottamia palveluja puitesopimuksessa ja erikseen tehtävissä puitesopimuksen alaisissa sopimuksissa määritettävin ehdoin. Puitesopimuksen alaiset sopimukset voivat olla 1. palvelusopimuksia, joiden perusteella Istekki toimittaa säännöllisesti jatkuvia palveluita (esimerkiksi tietojärjestelmän ylläpitoa, laitteiden ylläpitoa, palvelin- tai konesalipalveluita tai tietoliikennepalveluita); tai 2. myyntisopimuksia, jotka voivat olla joko 2.1. projektisopimuksia, joiden perusteella Istekki Oy toimittaa asiakkaalle yksilöidyn tiettyyn tarkoitukseen tulevan palvelun (esimerkiksi tietojärjestelmän toimitusprojekti); tai 2.2. toimeksiantosopimuksia, jotka ovat mm. edellä mainittujen puitesopimuksen alaisten sopimusten pienempien osakokonaisuuksien lisä- tai muutostöitä, puitesopimuksen alaisiin sopimuksiin liittyviä pienhankintoja tai palveluihin ja tuotteisiin liittyvää ICMT-asiantuntijakonsultointia (esimerkiksi tietojärjestelmän lisäominaisuuden rakentaminen, yksittäisten tuotteiden toimitus, ICMT-konsultointi).

Puitesopimus tulee voimaan, kun se on allekirjoitettu ja on voimassa toistaiseksi. Puitesopimus pysyy voimassa niin kauan, kun yksikin puitesopimuksen alle kuuluvista palvelusopimuksista ja/tai myyntisopimuksista on voimassa. Jos yksikään palvelusopimus ja/tai myyntisopimus ei ole voimassa, puitesopimus on irtisanottavissa kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tietohallintopäällikkö,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Tuukka Seppälä. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään puitesopimus Istekki Oy:n kanssa.

Nimetään tietohallintopäällikkö Tuukka Seppälä sopimuksen vastuuhenkilöksi.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun puitesopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala