§ 143 Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen Tredun Kalevan kampukseen 1.8.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:3149/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

10.6.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Mari K Nieminen, puh. 040 801 6709, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampuksen virkasuhteisen päätoimisen tuntiopettajan (metsänhoito ja koneellinen puunkorjuu) tehtävä on ollut julkisesti haettavana ajalla 19.4. - 3.5.2022, hakukoodi TRE-01-1342-21. Ilmoituskanavat olivat tampere.fi, kuntarekry.fi, mol.fi, oikotie.fi, Twitter, LinkedIn ja Facebook.

Tuntiopettajan tehtävänä on metsäalan perus- ja ammattitutkinnon ammattiaineiden teorian ja käytännön opetus luokassa ja maastossa, painotuksena metsän- ja luonnonhoitohoito, manuaalinen ja koneellinen puunkorjuu sekä yrittäjyys. Tehtävään kuuluu myös OMA-opettajan tehtävät, koulutus- ja oppisopimukseen perustuvan koulutuksen ohjaustehtävät, koulutuksen kehittämiseen liittyvät tehtävät ja työelämäyhteistyö. Työ on osittain kaksivuorotyötä.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13 §:n mukaan; soveltuva ammattikorkeakoulututkinto, opettajan pedagogiset opinnot (väh. 60 op) ja vähintään 3 vuoden pituinen käytännön työkokemus metsäalan tehtävissä. Soveltuvaksi tutkinnoksi katsotaan metsäalan ammattikorkeakoulututkinto. Kelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävään voidaan valita määräaikaisesti henkilö, joka ei täytä kelpoisuusvaatimuksia.

Tehtävässä edellytetään usean vuoden kokemusta metsäalan koulutus- ja neuvontatehtävistä, vahvaa käytännön metsän- ja luonnonhoidon sekä manuaalisen ja koneellisen puunkorjuun osaamista sekä kokemusta yrittäjyydestä ja yrittäjänä toimimisesta. Lisäksi edellytetään Wilma- ja Moodle-ohjelmistojen käyttökokemusta ja C-ajokorttia.

Eduksi katsotaan WoodForce-metsätietojärjestelmän käyttöosaaminen, käyttökokemus eri konevalmistajien avustavista hallintajärjestelmistä (MaxiFleet, Ponsse Manager, JDLink), vahvat työelämäyhteydet, hyvät tiimityö- ja vuorovaikutustaidot sekä kehittävä ja oma-aloitteinen työote. 

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote ja työterveyshuollon lausunto terveydentilasta.

Tehtävää haki hakuaikana viisi (5) hakijaa. Yksi (1) hakija täytti kaikki vaaditut kelpoisuusehdot.

Haastatteluihin kutsuttiin kolme (3) hakijaa. Yksi (1) haastatteluun kutsutuista ei saapunut haastatteluun. Haastattelut pidettiin 13.5. ja 16.5.2022.

Koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelussa saadun vaikutelman perusteella tehtävään valitaan metsätalousinsinööri AMK *********.

Valitun ei tarvitse esittää lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittamaa rikostaustaotetta, koska virkasuhde on katkeamaton.

Valittu on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Johtajan,​ ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 10.1.2022 § 6 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Ammatillinen koulutus -​ henkilöstöhallinnon delegoinnit 10.1.2022 alkaen.)

Laki kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 2 luku 4, 7 ja 8 §.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 §.

Päätös

Metsätalousinsinööri AMK ********* otetaan päätoimiseen tuntiopettajan (metsänhoito ja koneellinen puunkorjuu) virkasuhteeseen 1.8.2022 alkaen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kalevan kampukseen.

Varasijalle valitaan metsäalan EAT *********.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Tredun Metsätien toimipiste, toimintoalue 517.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Valinta on ehdollinen. Tehtävään valitun tulee 60 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää lausunto terveydentilan tarkastuksesta,​ jossa hänet on todettu terveytensä puolesta tehtävään sopivaksi uhalla,​ että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari