§ 63 Kehitysohjelmien vaikuttavuuden arvioinnin kehittämisen ja pilotoinnin hankinta Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelmaan

Lataa  Kuuntele 

TRE:3636/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

2.6.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, elinvoiman palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Ohjelmapäällikkö Outi Valkama, puh. 040 801 6423, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Miia Anttila, puh. 040 484 3111, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kaupunginhallituksen ohjaama Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelma toteutetaan vuosien 2022–2025 aikana. Tampereen strategian ja pormestariohjelman tavoitteiden mukaisesti ohjelmassa keskitytään tekemään kaupungin toiminnasta ja kaupunkilaisten arjesta parempaa hyödyntämällä dataa ihmisten hyväksi eettisesti ja luotettavasti.

Kehitysohjelman tavoitteina on lisätä kaupunkiorganisaation kyvykkyyttä uudistua ihmisten ja yritysten parhaaksi, vahvistaa alueen elinvoimaa ja edistää uuden liiketoiminnan syntymistä datan ja kestävän digitaalisen muutoksen avulla sekä lisätä hyvinvointia arjen sujuvuutta, ennakointia ja toiminnan oikea-aikaisuutta vahvistamalla. Oppiva, dynaaminen ja verkostomainen toteutus on edellytys ohjelman tavoitteiden saavuttamiselle. Kehitysohjelman valmistelun ja toteutuksen kokonaiskoordinaatiosta vastaa Elinkeinopalvelut, mutta toteutus koskettaa laajasti kaupungin eri yksiköitä.

Tampereen kaupunki toteutti kilpailutuksen koskien kaupungin kehitysohjelmien vaikuttavuuden arvioinnin kehittämistä ja arvioinnin pilotoinnin hankintaa Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelmassa.

Kilpailutuksen kohteena olevan kiinteähintaisen sopimuksen kokonaisarvo jää alle julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016) annetun lain (jälj. hankintalaki) 25§ ilmoitettujen kansallisten kynnysarvojen. Näin ollen hankintalakia ei sovellettu hankintaan. Hankinta toteutettiin noudattaen Tampereen kaupungin pienhankintoja koskevaa hankintaohjeistusta.

Hankintayksikkö lähetti ennen hankintaa tietopyynnön neljälle tarjoajalle. Tarjouspyyntö lähetettiin 9.5.2022 kolmelle tarjoajalle, jotka vastauksessaan tietopyyntöön ilmaisivat olevansa kiinnostuneita jättämään tarjouksen hankkeesta.

Tarjousten jättämiselle varattuun määräaikaan 18.5.2022, klo 10.00 mennessä tarjouksen jättivät Owal Group Oy ja VALOR Partners Oy.

Tarjoukset avattiin 18.5.2022 klo 10.45.

Tarjoajien soveltuvuus tarkastettiin tarjouspyynnössä asetettujen vaatimusten sekä Vastuu Group Oy:n toimittamien rekisteritietojen perusteella. Todettiin, että tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastuksen jälkeen tarkastettiin tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus. Tarkastus tehtiin tarjouspyynnössä pyydettyjen selvitysten, vähimmäisvaatimusten sekä koko tarjouksen sisällön perusteella. Todettiin, että molemmat tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjouskilpailussa sopimustoimittajaksi on valittu Owal Group Oy.

Hankintapäätöksen ja tarjouskilpailun tarkemmat perustelut ilmenevät tämän päätöksen liitteenä olevasta perustelumuistiosta.

Hankintasopimus ei synny hankintapäätöksen tiedoksiannolla vaan edellyttää erillistä kirjallista sopimusta. Sopimus tehdään aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosaiset ovat saaneet tiedoksi hankintapäätöksen perusteluineen tiedoksi. Tampereen kaupunki ottaa valittuun toimittajaan yhteyttä sopimuksen viimeistelemiseksi.

Hankinnasta aiheutuvista kustannuksista 10 000 € sekä mahdollinen 4 000 € optio sen toteutuessa maksetaan strategia- ja kehittämisyksikön kustannuspaikalta 113221 ja loput 20 000 € maksetaan Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman kustannuspaikalta 154033.

Hallintosäännön 37 §:n kohdan 4) mukaan palvelualueen johtaja päättää irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinnasta palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki hankkii Owal Group Oy:ltä vaikuttavuuden arvioinnin kehittämisen ja arvioinnin pilotoinnin palveluita Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman toteutuksen tueksi.

Hankinta on kiinteähintainen ja sen arvonlisäveroton hinta on yhteensä 30 000 € (alv 0 %) sekä koulutusoption hinta sen toteutuessa 4 000 € (alv 0 %).

Hankinnan kustannuksista 10 000 € sekä koulutusoption kustannukset sen toteutuessa maksetaan kustannuspaikalta 113221. Loput 20 000 € hankinnan kustannuksista maksetaan kustannuspaikalta 154033.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja Teppo Rantanen