Alueellinen jätehuoltolautakunta, kokous 1.6.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 24 Alueellisen jätehuoltolautakunnan talousarvioesitys vuodelle 2023 

TRE:4014/02.02.01/2022

Valmistelija

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Jätehuoltopäällikkö Anu Toppila, puh. 040 806 3362, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 124 1626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Alueellinen jätehuoltolautakunta kuuluu Tampereen kaupungin organisaatioon ja noudattaa talousarvioesityksen laadinnassa Tampereen kaupunginhallituksen hyväksymää kehyspäätöstä sekä talousarvion laadintaohjeita.

Alueellisen jätehuoltolautakunnan talousarvioesitys vuodelle 2023 on liitteessä 1.

Jätehuollon viranomaistehtäviä koskevan sopimuksen kohdan 8 mukaan talousarvion ja -suunnitelman valmistelussa on kunnille varattava tilaisuus esityksen tekemiseen toiminnan tavoitteista, suunnitelluista toimenpiteistä ja rahoituksesta. Tätä varten seuraavan kalenterivuoden alustava yhteistoiminnan talousarvio on toimitettava sopijakunnille 30.9. mennessä. Yhteistoiminta-alueen kunnille osoitettava lausuntopyyntö talousarvioesityksestä on liitteessä 2. Sopimuksen mukaan talousarvio ja –suunnitelma on laadittava siten, että edellytykset yhteistoiminnan tehtävien hoitamiseen turvataan.

Alueellisen jätehuoltolautakunnan kustannukset katetaan kokonaisuudessaan jätemaksuilla, joten jätehuoltolautakunnan talousarvion nettovaikutus Tampereen kaupungin talouteen on 0 euroa. Jätehuoltoviranomaisen talousarvioesityksellä ei ole vaikutusta myöskään muiden yhteistoiminnassa mukana olevien kuntien talouteen. Yhteistoimintasopimuksen kohdan 9 mukaan Tampereen kaupunki laskuttaa lautakunnan toiminnasta aiheutuneet kustannukset Pirkanmaan Jätehuolto Oy:ltä viimeistään kalenterivuoden loppuun mennessä.

Jätehuoltoviranomaisen vuoden 2023 talousarvioksi esitetään 490 000 €. Jätehuoltoviranomaisen budjetin esitetään nousevan vuodesta 2022, jolloin toiminnan kustannuksiksi on arvioitu 461 000 €. Vaikka jätehuoltoviranomaisen työmäärä lisääntyy merkittävästi lainsäädännön uusien velvoitteiden myötä, yksikön henkilöstömäärässä ei esitetä tapahtuvan muutosta toimintavuoden aikana. Talousarvion kustannusten nousu johtuu henkilöstökulujen osalta yksikön henkilöstön tehtävien vaativuuden arvioinnissa vuonna 2022 tapahtuneista muutoksista, mikä näkyy kohonneina henkilöstömenoina. Talousarviossa on huomioitu lisäksi kohoavat vuokrakulut sekä palvelujen ostoissa tapahtuva yleinen kustannustason nousu. Talousarvioesitykseen liittyy vielä joitain epävarmuuksia mm. kunta-alan keskeneräisen palkkaratkaisun johdosta, minkä vuoksi talousarvioesitystä varaudutaan päivittämään ennen talousarvion hyväksymistä jätehuoltolautakunnassa syyskuussa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Suoniemi Jani, Jätehuoltosuunnittelija

Vuoden 2023 talousarvioesitys hyväksytään liitteen 1 mukaisena jatkotyöskentelyä varten.

Yhteistoiminta-alueen kunnille varataan mahdollisuus jättää lausuntonsa talousarvioesityksestä 19.8.2022 mennessä.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kari Kankaala, Marko Sivonen, Tarja Jalo, Niina Vehmersuo, toimialueen kunnat, Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)