§ 93 Tietohallintojohtajan viran täyttäminen konsernihallinnossa

Lataa  Kuuntele 

TRE:3506/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

20.6.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Konsernihallintoon kuuluu tietohallintoyksikkö, jota johtaa tietohallintojohtaja. Tietohallintoyksikkö vastaa konsernin ICT-toimintaympäristön strategisesta ohjauksesta ja kaupungin tarvitsemien ICT-palveluiden järjestämisestä, ICT-hankinnoista ja ICT-toimittajien ohjauksesta. Tietohallintoyksikkö mahdollistaa digitalisaation hyödyntämisen ja toiminnan uudistumisen kehittämällä ICT-toimintaympäristöä yhteistyössä kaupungin yksiköiden kanssa ja kokeilemalla uusia teknologian mahdollistamia toimintakonsepteja. Tietohallintoyksikkö ohjaa ja kehittää tietoturvan ja tietosuojan hallintaa mukaan lukien valvonta- ja seurantatapojen määrittelyt. Tietohallinto vastaa myös seudullisen tietohallinnon strategisesta johtamisesta Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksen pohjalta.

Tietohallintojohtaja vastaa Tampereen kaupungin ICT-kokonaisuuden johtamisesta, ICT-strategiasta ja sen toimeenpanosta, tietohallinnon budjetista sekä ICT-palvelukokonaisuuden johtamisesta ja kehittämisestä. Tietohallintojohtaja toimii tietohallinnon johtotiimin esihenkilönä, raportoi kaupungin konsernijohtajalle ja kuuluu konsernihallinnon johtoryhmään.

Tietohallintojohtajan virka tuli avoimeksi keväällä 2022 edellisen viranhaltijan irtisanouduttua tehtävästä.

Tietohallintojohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä ICT-alan johtamiskokemus. Eduksi katsotaan kokemus suuren organisaation ICT-johtamisesta, organisaation ICT-arkkitehtuurin kokonaisuuden ymmärrys, laajat yhteistyöverkostot, innovatiivinen kehittämisote, hyvä englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä erinomaiset vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

Tampereen kaupungin konsernihallinnossa on ollut haettavana tietohallintojohtajan virka 2. - 23.5.2022. Virka on ollut haettavana näissä ilmoituskanavissa: Tampere.fi, Kuntarekry (hakuavain 01–1132–22) Aamulehti 6.3.2022, TE-palvelut.fi, Oikotie + nosto HS.fi -sivustolle, LinkedIn Job Post, Facebook. Tietohallintojohtajan virkaa haki määräajassa 34 hakijaa. Hakijoista 29 täytti kaikki kelpoisuusehdot.

Konsernijohtaja, elinkeinon ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja sekä henkilöstöjohtaja valitsivat haastatteluun 10 hakijaa. Ensimmäisen haastattelukierroksen toteutti kilpailutettu ulkopuolinen palveluntuottaja. Hakemusten ja palvelutuottajan raporttien perusteella soveltuvuusarvioon valittiin kolme hakijaa. Soveltuvuusarvioinnin perusteella konsernijohtaja, elinkeinon ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja ja henkilöstöjohtaja haastattelivat kaikki kolme arvioitua hakijaa.

Kun otetaan huomioon koulutukseen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastattelussa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, on hakijoista kauppatieteiden maisteri Maria Nikkilä virkaan soveltuvin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa
Toimintayksikkö: Konsernihallinto, tietohallinto
Vakanssinumero: 16002002
Tehtävänimike: Tietohallintojohtaja
Palvelussuhteen laji: Virka
Asema: Johtava
Esimies: Konsernijohtaja
Virkaehtosopimus: Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Hinnoittelu: 99TAE020
Esimiesasema: Kyllä
Työaikamuoto: Ei työaikalain piirissä (järjestelmämerkintöjä varten: toimistotyöaika)
Palkkakustannukset: Maksetaan tililtä 401100, kustannuspaikalta 113280.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internetsivuilla.

Laissa kunnallisesta viranhaltijasta 2. luvun 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta ja 8 §:ssä määrätään koeajasta.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 36 §:n 3)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää johtavassa asemassa olevien ottamisesta.

Päätös

Kauppatieteiden maisteri Maria Nikkilä otetaan konsernihallintoon vakituiseen tietohallintojohtajan virkaan kuuden (6) kuukauden koeajalla. Virkasuhde alkaa 1.9.2022. 

Valinta on ehdollinen. Virkaan valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää nähtäväksi lausunto terveydentilan tarkastuksesta, jossa hänet on todettu terveytensä puolesta sopivaksi virkaan uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala