§ 21 Harjoittelusopimuksen hyväksyminen Itä-Suomen yliopiston ja Tampereen kaupungin välillä

Lataa  Kuuntele 

TRE:3864/12.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

9.6.2022

Päätöksen tekijä

Henkilöstöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstösuunnittelija Ilona Satola, puh. 041 730 1731, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Itä-Suomen yliopisto (UEF) ja Tampereen kaupunki solmivat yhteistyösopimuksen yliopisto-opiskelijoiden opetus- ja muiden harjoittelujen toteuttamiseksi Tampereen kaupungin yksiköissä. Itä-Suomen yliopisto on laatinut yhteistyöorganisaatioidensa kanssa solmittavaksi professioalojen harjoittelujen suorittamista koskevan sopimuksen. Tarkoituksenmukaisinta molempien organisaatioiden kannalta on laatia mahdollisimman kattava harjoittelusopimus, jotta yhteistyötä voidaan tehdä laajasti eri yliopiston koulutusalojen ja Tampereen kaupungin toimintayksiköiden kanssa.

Sopimuksen mukainen harjoittelu on opintoihin kuuluvaa, harjoittelupaikassa suoritettavaa harjoittelua tai opintojaksoa tai terveyskeskus- tai sairaalaopintojakso. Harjoittelusopimus kattaa kaikki Itä-Suomen yliopiston professioalojen harjoittelut: lääketieteellinen ja hammaslääketieteellinen koulutus, hoitotiede, farmasia, toksikologian maisteriohjelma, psykologia, sosiaalityö, opettajakoulutus, teologia, ravitsemustiede ja logopedia. Harjoittelu voidaan tehdä työ- tai virkasuhteessa, jolloin noudatetaan opiskelijan ja Tampereen kaupungin välisessä työsuhteessa työsopimuslakia ja työsopimuksen ehtoja.

Sopimuksen liitteenä on yliopiston koulutusalakohtainen asiakirja (Harjoittelun sisältö ja harjoittelua koskevat erityismääräykset), joka kattaa kohdennetummin tietyt Itä-Suomen yliopiston opetusharjoittelut Tampereen kaupungilla. Sopimuksen liite koskee opetusharjoitteluita opinto-ohjaajan ja uraohjaajan koulutuksissa, aikuisopettajan pedagogisissa opinnoissa, aineenopettajan pedagogisissa opinnoissa, kotitalousopettajakoulutuksessa, käsityönopettajankoulutuksessa, luokanopettajakoulutuksessa, erityispedagogiikan koulutuksessa sekä varhaiskasvatuksen koulutuksessa.  

Harjoittelusopimuksen tarkemmat sisällöt on kuvattu päätöksen liitteistä Sopimus professioalojen harjoittelusta_UEF ja Tampereen kaupunki, Harjoittelun sisältö ja harjoittelua koskevat erityismääräykset sekä Opetusharjoittelujen toteutusohjeet UEF 2021-2022.

Sopimus ei velvoita Tampereen kaupunkia ottamaan harjoittelijoita. Harjoittelua suorittava opiskelija sopii harjoittelusta aina ensin harjoittelupaikkansa ja -ohjaajansa kanssa.    

Tampereen kaupunki suhtautuu myönteisesti opintoihin kuuluviin harjoitteluihin ja haluaa tarjota opiskelijoille laadukasta ohjausta harjoittelujaksoilla.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii henkilöstöjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Niina Pietikäinen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Sopimuksen yhteyshenkilönä toimii henkilöstösuunnittelija, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Ilona Satola. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Sopimus tulee voimaan molempien osapuolten allekirjoituksin ja on voimassa toistaiseksi, kuitenkin siten kuin osapuolten välisessä sopimuksessa on sovittu.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta sopimusten hyväksymisestä palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Harjoittelusopimus Tampereen kaupungin ja Itä-Suomen yliopiston (2285733-9) välillä koskien opetusharjoitteluiden toteuttamista hyväksytään.

Yksittäisistä harjoittelujaksoista sovitaan erikseen opiskelijan ja harjoittelupaikan välillä.

Sopimuksen vastuuhenkilö on henkilöstöjohtaja.

Allekirjoitus

Henkilöstöohtaja Niina Pietikäinen