§ 60 SAP Content Server asennuksen ja arkistoidun Donna-aineiston palautustyön tilaaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:4736/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

16.6.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Sami Kari, puh. 040 5133964 ja vanhempi tietohallintosuunnittelija Jukka Suojanen, puh. 040 8016475, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vs. tietohallintojohtaja Arto Kahila, puh. 050 372 5084, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on uusimassa arkistointijärjestelmäänsä vuoden 2023 aikana. Nykyiseen arkistointijärjestelmään (myöhemmin Donna) on arkistoitu SAP-järjestelmästä tuotettuja printtilistoja. Näitä on Donnassa arkistoituna noin 80 000 kappaletta ja säilytysajaksi on määritetty 10 vuotta. Aineistot on talletettu Donnaan SAP Archive Link -käyttöliittymällä ”SAP-formaatissa” ja niiden käsittely muuta kautta ei ole mahdollista. Tulevaan arkistojärjestelmään ei rakenneta SAP Archive Link -käyttömahdollisuutta.

CGI Suomi Oy on tehnyt ehdotuksen ratkaisusta, jolla aineistot saadaan siirrettyä Donnasta takaisin SAP-järjestelmään ja arkistoiduksi siellä. Samassa yhteydessä aineistot konvertoidaan .pdf-formaattiin, jolloin ne ovat yleisesti luettavissa käytettävissä olevilla työvälineillä. Ratkaisu perustuu SAP Content Server -tuotteen hyödyntämiseen ja mahdollistaa uuden arkistojärjestelmän tultua käyttöön aineistojen arkistoinnin sinne 
.pdf-formaatissa. SAP-Donna -linkki suljetaan ja uudet printtilistat ohjataan käyttöönoton jälkeen Donnan sijaan Content Serverille. Content Server sisältyy Tampereen kaupungin SAP-lisensseihin.

Tampereen kaupungin ja CGI Suomi Oy:n välillä on 21.12.2018 allekirjoitettu toistaiseksi voimassa oleva sopimus Tampereen kaupungin SAP-järjestelmän käyttäjähallinnasta, sovelluspalveluista ja tietovarastoinnin ja raportoinnin palveluista. Sopimuksen ehtoja sovelletaan tähän tilaukseen.

Esitetään tilattavaksi CGI Suomi Oy:ltä edempänä kuvatun mukaisesti Content Server asennus ja Donnaan arkistoidun SAP-aineiston palautustyö. Arvioidut arvonlisäverottomat kustannukset ovat 14.6.2022 tarjouksen mukaisesti sopimuksen hinnoilla 18 956 euroa. Laskutus tapahtuu toteutuneen mukaisesti.

Asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Toimittajan tarjous on salassa pidettävä ko. lain 24 § kohta 20 perusteella.

Päätösvallan peruste: Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Tilataan CGI Suomi Oy:ltä SAP Content Server asennus ja Donnaan arkistoidun SAP-aineiston palautustyö uudelle Content Serverille.

Tilauksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset, yhteensä arviolta 18 956 euroa, kohdennetaan Arkisto 2.0 -projektin rakenneosalle K1130_ICT_21_10.

Allekirjoitus

Vs. tietohallintojohtaja Arto Kahila