§ 94 Oikaisuvaatimus ajoneuvon lähisiirron siirtokustannuksista

Lataa  Kuuntele 

TRE:5170/00.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

14.7.2022

Päätöksen tekijä

Katupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hallinnon harjoittelija Sami Niemelä, puh. 040 729 3002, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosuunnittelija Patrick Hanska, puh. 041 730 4437, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Lain ajoneuvojen siirtämisestä mukaan, jos pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu haittaa tiealueella tapahtuvalle kunnossa- ja puhtaanapidolle, tienpitoviranomainen voi toimittaa ajoneuvon lähisiirron. Mainitun lain 11 §:n mukaan ajoneuvon omistaja tai haltija on velvollinen korvaamaan viranomaiselle ajoneuvon siirrosta aiheutuvat kustannukset. Korvaus määrätään kunnan osalta kunnallisen viranomaisen hyväksymän taksan mukaisesti.

Asianosainen vaatii oikaisua katutarkastajan tekemään päätökseen 1.6.2022 § 822 siirtokustannusten perimisestä 16.6.2022 päivätyllä oikaisuvaatimuksella. Asianosainen vetoaa oikaisuvaatimuksessaan siihen, että hän on ollut sairaana ajoneuvon siirtoajankohtana. Asianosainen kertoo oikaisuvaatimuksellaan olleensa korkeassa kuumeessa ja kärsineensä kurkkukivusta, eikä täten ole voinut siirtää ajoneuvoaan.

Ajoneuvon kuljettajan tulee varmistaa kaikissa tilanteissa kadulla ja pysäköintipaikoilla mahdollisesti olevat pysäköintirajoitteet.

Sairaalassaolo, sairaus, loukkaantuminen tai muu vastaava liikkumista tai ajoneuvon siirtämistä henkilökohtaisesti haittaava tekijä, ei ole peruste korvausvaatimuksen perumiselle tai oikaisuvaatimuksen hyväksymiselle. Myöskään tartuntatautilääkärin määräämä virallinen karanteeni tai eristys ei estä ajoneuvon siirtämistä. Virallisessa karanteenissa saa mennä ulos, kunhan pitää etäisyyttä muihin ihmisiin. Vastaavasti virallisessa eristyksessä voi myös käydä ulkona tarpeen niin vaatiessa, mutta ulkoillessa tulee pitää etäisyyttä muihin ihmisiin.

Kaupunkiympäristön palvelualue katsoo edellä esitetyn perusteella, että oikaisuvaatimus tulee hylätä aiheettomana.

 

 

Sovelletut säännökset:

Laki ajoneuvojen siirtämisestä (1508/2019) 6 § 1 momentti, 11 §.

 

Toimivalta:

Katupäällikkö käsittelee ajoneuvojen siirrosta annetun lain (1508/2019) 14 §:n mukaiset oikaisuvaatimukset 11 §:n mukaisista maksuista (Yrja 22.2.2022 § 16).

 

 

Katujen puhdistussuunnitelmat ovat nähtävissä osoitteessa www.puhdistussuunnitelmat.fi/tampere. Lisäksi sivuilta on mahdollisuus tilata ilmainen tekstiviestipalvelu, joka lähettää edellispäivänä klo 15.00 tekstiviestinä tiedon valittujen postinumeroalueiden ja/tai katujen seuraavan päivän puhdistuskohteista, joissa pysäköinti on puhdistuksen aikana kielletty.

Päätös

Oikaisuvaatimus hylätään.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Katupäällikön 2. varahenkilö katuinsinööri Sami Järvelä