Z/Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunta, kokous 19.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskus sekä poikkeusolojen johtokeskus 

TRE:962/00.01.03/2022

Perustelut

Tilanne- ja johtokeskus on toimintayksikkö, joka palvelee ympärivuorokautisesti pelastuslaitoksen asiakkaita ja henkilökuntaa sekä Pirkanmaan kuntia.

Yksikön henkilöstö koostuu tilanne- ja johtokeskuksen toiminnasta vastaavasta palopäälliköstä, viestipäälliköstä ja operatiivisesta päälliköstä sekä päivystävistä palomestareista ja päivystäjistä.

Tilanne- ja johtokeskusyksiköllä on kokonaisvastuu pelastustoiminnan onnettomuustilanteiden aikaisesta johtamisesta Pirkanmaalla. Lisäksi tilanne- ja johtokeskuksessa pidetään yllä Pirkanmaan pelastustoimen kokonaistilannekuvaa sekä tietoa käytössä olevista pelastustoiminnan resursseista. Osana kokonaisturvallisuuden reaaliaikaista tilannekuvaa seurataan myös säätilaa, liikennetilannetta, yleisötapahtumia sekä muita mahdollisesti turvallisuuspoikkeamia aiheuttavia tilanteita. Yksikkö vastaa myös operatiivisista viranomaisyhteistyöasioista, hätäkeskusyhteistyöasioista sekä yksikön vastuulla olevista onnettomuuksien ehkäisytehtävien koordinoinnista.

 

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskusta esitellään tarkemmin kokouksessa. Samassa yhteydessä esitellään myös Tampereen kaupungin johtokeskusta

 

Päätösehdotus oli

Pelastusjohtaja Ojanen:

Pelastustoimen neuvottelukunta merkitsee asiat tiedoksi.

 

Päätös

Asiat merkittiin tiedoksi.