§ 30 Museonjohtajan viran täyttäminen Kulttuurin palveluryhmässä, Historialliset museot -yksikössä

Lataa  Kuuntele 

TRE:2768/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

28.6.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, sivistyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen,​ p. 050 411 3033,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi,​ erikoissuunnittelija Susanna Lampola-​Autio,​ puh. 040 722 8970,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja Lauri Savisaari,​ puh. 040 801 6081,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen:

Tampereen kaupungin sivistyspalvelujen palvelualueen,​ kulttuurin palveluryhmässä on ollut haettavana museonjohtajan virka. Tampereen historiallisten museoiden kokonaisuuteen kuuluu Vapriikin lisäksi Museo Milavida ja Amurin museokortteli, Pirkanmaan maakuntamuseo, Tampereen luonnontieteellinen museo, museoravintolat ja kaupat sekä museoiden kokoelmakeskus. Museonjohtaja johtaa Tampereen historiallisten museoiden toimintaa, taloutta ja henkilöstöä. Museonjohtaja ohjaa ja kehittää historiallisten museoiden toimintaa talouden ja kaupungin strategian kautta jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Museonjohtaja on Kulttuurin johtoryhmän jäsen.

Virka oli haettavana 6.-22.4.2022 seuraavissa hakukanavissa: Helsingin Sanomat 10.4.2022, Aamulehti 10.4.2022, tampere.fi, kuntarekry.fi, työvoiman palvelusivut mol.fi, oikotie.fi, monster.fi, museoposti.fi, twitter.fi ja LinkedIn. Hakuaikana virkaan saatiin 16 kelpoisuusehdot täyttävää hakemusta. Yksi hakija perui hakemuksensa hakuajan päättymisen jälkeen. 12 hakijalle lähetettiin videohaastattelukutsu, 8 hakijaa kutsuttiin haastatteluun ja neljälle hakijalle tehtiin soveltuvuusarviointi.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy museonjohtajan tehtävän hallintaa tukevia museoaineita kuten historia, arkeologia, kansantiede tai taidehistoria sekä erinomainen suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito. Kokemusvaatimuksena on noin kahden vuoden kokemus esihenkilötyöstä ja palvelujen johtamisesta. Eduksi katsottiin museologian perusopinnot, kokemus museotyön eri osa-alueilta ja kulttuuriympäristötyöstä, erinomaiset vuorovaikutustaidot, strateginen osaaminen sekä vahvat kansainväliset ja kotimaiset yhteistyöverkostot sekä sujuva ruotsin ja englannin kielten suullinen ja kirjallinen taito. kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, hakijoista filosofian maisteri ********* on soveltuvin tehtävään.

Valittu henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. 

Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-​sivuilla.

Palvelualueen johtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosääntöön § 37 (1.8.2021).

Laki kunnallisesta viranhaltijasta 2 luku,​ 7 § (Terveydentilaa koskeva selvitys) ja 8 § (Koeaika) 

Päätös

Filosofian maisteri Kimmo Antila otetaan vakituiseen museonjohtajan virkaan kuuden (6) kuukauden koeajalla. Virkasuhde alkaa 17.10.2022. 

Viran täyttäminen on ehdollinen siten,​ että virkaan valitun tulee 30 päivän kuluessa valintapäätöksestä tiedon saatuaan esittää nähtäväksi lausunto terveydentilan tarkastuksesta,​ jossa hänet on todettu  terveytensä puolesta sopivaksi virkaan uhalla,​ että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Lauri Savisaari