§ 77 Vaarallisten aineiden torjuntayksikön kalustokorin hankinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:437/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

29.7.2022

Päätöksen tekijä

Z/Pelastusjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kalustoinsinööri Heikki Seppälä, puh 040 8658006, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vs. pelastusjohtaja Matti Isotalo, p. 0400 200088, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tuomi Logistiikka Oy pyysi tarjouksia Pirkanmaan pelastuslaitoksen toimeksiannosta kalustokorirakenteen hankinnasta vaarallisten aineiden torjunta-autoon.

Hankintamenettelynä on hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä on EU- kynnysarvon alittava, kansallisen kynnysarvon ylittävä tavarahankinta, joka toteutetaan kertahankintana.

Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 7.6.2022. Tarjouspyyntö 403744 oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalissa.

Tarjouksen jätti määräaikaan 27.6.2022 klo 12 mennessä seuraava tarjoaja: Wedonex Oy (2721965-1).

Hankintalain 74 §:n mukaisesti hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Wedonex Oy:n tarjous täytti tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten vertailu: Määräaikaan mennessä jätettiin vain yksi (1) tarjous. Erillistä tarjousvertailua ei näin ollen ollut tarpeen suorittaa. Wedonex Oy:n tarjouksen vertailuhinta on 98 750 euroa (alv 0%). Tarjous arvioitiin hinnaltaan ja laadultaan hyväksyttäväksi.

Edellä mainitun perusteella esitetään sopimuskumppaniksi valittavaksi Wedonex Oy. Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta noin 112 370 euroa sisältäen optiot.

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen: Hankintalain 105 §:n mukaan hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta ehdokas tai tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Soveltuvuusvaatimusten täyttyminen tulee tarkastaa tarjouskilpailun voittajan osalta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

Hankintayksikkö on hyväksytysti tarkastanut valittavaksi esitetyn yrityksen soveltuvuuden ennen hankintapäätöstä. Wedonex Oy täyttää tarjouspyynnössä tarjoajien soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Wedonex Oy on toimittanut tilaajavastuulain (1233/2006) 5 §:ssä mainitut selvitykset ja todistukset ennen hankintasopimuksen allekirjoitusta ja ne on hyväksytysti tarkastettu.

Hankinta- asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. Asiakirjatiedustelut on osoitettava osoitteeseen hankintapalvelut@tuomilogistiikka.fi.

Hankinnan valmistelijoina toimivat Tuomi Logistiikka Oy:stä kilpailutusasiantuntija Johanna Seppä ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen asiantuntijana kalustoinsinööri Heikki Seppälä.

Sopimus tai tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Pelastusjohtajan päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin hallintosäännön liitteeseen 4, Pirkanmaan pelastustoimen johtosääntö.

Päätös

Hankintasopimus kalustokorirakenteesta vaarallisten aineiden torjunta-autoon Pirkanmaan pelastuslaitoksen käyttöön tehdään Wedonex Oy:n (2721965-1) kanssa. Hankintapäätös on Pirkanmaan pelastuslaitosta sitova, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Hankinnan arvonlisäveroton kokonaisarvo on sitoumuksetta noin 112 370 euroa sisältäen optiot. Optiona hankittavien varusteiden käytöstä päätetään tilauksen yhteydessä.

 

Allekirjoitus

vs. pelastusjohtaja Matti Isotalo