§ 26 XX § ”KUNNAN RAKENNUSVALVONNAN SÄHKÖISEN LUPAPROSESSIN EDELLEEN KEHITTÄMINEN JA PROSESSIEN AUTOMATISOINTI” -HANKKEEN HANKINTAYHTEISTYÖN HALLINTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITTAMISEN HYVÄKSYMINEN  

Lataa  Kuuntele 

TRE:7888/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

2.8.2022

Päätöksen tekijä

Rakennusvalvontapäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija, Toni Laine, 040 806 3485 etunimi.m.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vt. rakennusvalvontapäällikkö, Minna Järvinen, 040 8062441 minnamaarit.jarvinen@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Sopimus koskee kuntien hankintayhteistyötä Kunnan rakennusvalvonnan sähköisen lupaprosessin edelleen kehittäminen ja prosessien automatisointi (myös ”Rava3Pro”) -hankkeessa, johon on saatu valtiolta avustusta valtiovarainministeriön päätöksen 23.6.2021 ”Kunnan rakennusvalvonnan sähköisen lupaprosessin edelleen kehittäminen ja prosessien automatisointi” mukaisesti. Valtiovarainministeriön päätöksen mukaan avustusta myönnetään hankkeeseen enintään 980 000 euroa. Hankkeen toteuttamisaika on 9/2021-10/2023.

Hankkeessa on mukana 23 kuntaa. Hankkeen päähakijana ja hallinnoijana toimii Helsingin kaupunki. Hankkeeseen kuuluvat Helsingin kaupungin lisäksi seuraavat kunnat ja kaupungit: Espoo, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Lahti, Mikkeli, Oulu, Pori, Salo, Seinäjoki, Tampere, Turku, Vantaa, Hyvinkää, Järvenpää, Lohja, Kirkkonummi, Tuusula, Ylöjärvi, Äänekoski, Iisalmi ja Sysmä. Kuntaliitto tukee hankeen toteutumista.

Tampereen kaupungilla hankkeeseen osallistumisesta päätettiin kaupunkiympäristön palvelualueen ICT-kehitysjohtoryhmässä 20.5.2021. Tampereen kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja päätti 29.11.2021 (114 §), että Tampereen rakennusvalvonnassa toteutetaan Kunnan rakennusvalvonnan sähköisen lupaprosessin edelleen kehittäminen ja prosessien automatisointi -projekti ajalla 1.12.2021-31.10.2023.

Sopimuksen tarkoituksena on tehdä hankintayhteistyötä Rava3Pro -hankkeeseen liittyvien hankintojen kilpailuttamiseksi sekä sopia hankintoihin liittyvästä päätöksenteosta ja sopimusten tekemisestä.

Avustuksen (980 000 euroa) hankintojen osuus on 951 000 euroa, joka jakautuu 23 kunnan kesken, jolloin Tampereen osuus avustussummasta on 41 348 €.

Hankkeelle on perustettu ohjausryhmä, johon kuuluvat edustajat seuraavista kunnista: Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Järvenpää, Lohja, Oulu, Sysmä, Turku ja Vantaa.

Hankintayhteistyö järjestetään sopijapuolten kesken kuntalain (410/2015) 54 §:n tarkoittamana sopimusyhteistyönä soveltaen hankintalain (1397/2016) 21 §:n mukaista järjestelyä. Sopijapuolet kilpailuttavat Rava3Pro –hankkeeseen liittyvät hankinnat hankintarenkaana. Helsingin kaupunki vastaa muiden kuntien puolesta hankintojen kilpailuttamisesta hankintalain (1397/2016) mukaisesti ja tekee hankkeeseen liittyvät hankintapäätökset sekä valmistelee ja allekirjoittaa hankintasopimukset kaikkien sopijapuolten puolesta hallintosopimuksessa tarkemmin määritellyin tavoin.

Sopimus tulee voimaan, kun kaikki sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja päättyy, kun Rava3Pro-hanke päättyy.

Tampereen rakennusvalvontapäällikkö valtuuttaa Helsingin kaupungin vastaamaan hankinnoista sopimuksessa määritellyllä tavalla Tampereen avustusosuuden osalta. 

Hankintayhteistyön hallintosopimuksen allekirjoittaa Tampereen rakennusvalvontapäällikkö.

Tampereen rakennusvalvontapäällikön päätösvalta asiassa perustuu Tampereen kaupungin kaupunkiympäristön palvelualueen toimintasäännön § 39 liitteeseen, jossa todetaan, että rakennusvalvontapäällikkö vastaa palvelujen hankinnasta ja sopimusten hyväksymisestä johtamansa toiminnan osalta 100 000 € asti.

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Kunnan rakennusvalvonnan sähköisen lupaprosessin edelleen kehittäminen ja prosessien automatisointi -projektin hankintayhteistyön hallintosopimus allekirjoitettavaksi esityksen mukaisesti ja Helsingin kaupungin toimivaltainen viranhaltija tai toimielin valtuutetaan hyväksymään ja allekirjoittamaan projektiin liittyvät hankintoja koskevat ratkaisut ja päätökset. 

Tampereen kaupungin osuus projektin hankinnoista on yhteensä 41 348 €.

Sopimus tulee voimaan ja sitoo kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Vt. rakennusvalvontapäällikkö Minna Järvinen