§ 83 Pysäköintirajoitusten muutos Karstinkadulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:7126/08.01.02/2021

Päätöspäivämäärä

2.8.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Karstinkadulle lisättiin pysäköintirajoitukset syksyllä 2021 jättäen pääosin etelä-/länsipuoli rajoittamattomaksi pysäköinniksi ja pohjois-/itäpuoli kielletyksi paria osuutta lukuun ottamatta (suunnitelma 1/21638). Ratkaisussa pyrittiin huomioimaan niin asukkaiden pysäköintitarpeita kuin heidän vieraidensakin. Nämä ratkaisut eivät kuitenkaan miellyttäneet kadun asukkaita vaan he halusivat yksimielisesti pysäköintikiellon koko kadulle molemmille puolille perustellen mm. liikenneturvallisuuden sekä tonttiliittymien toimivuuden paranemisella. Kaupungin puolelta asiasta on käyty useita keskusteluja eri kadun asukkaiden kesken niin puhelimitse kuin sähköpostitse. Kadun asukkaat ovat keskenään tehneet ovelta ovelle -kyselyä ja sen lopputuloksena muutokset nyt tehdään.

Karstinkadulta poistetaan syksyllä 2021 asetetut pysäköintikieltomerkit lisäkilpineen ja lisätään kadun päihin pysäköintikieltomerkit suunnitelman 1/21916 mukaisesti. Kadun eteläpään pohjoispuolelle jätetään suunnitellusti muutama neljän tunnin kiekkopaikka siksi aikaa, kunnes reunakivityöt tehdään loppuun viereisen tontin rakennustyömaan valmistuttua.

Asukkaita on pyydetty huomioimaan, että pysäköintikielto Karstinkadulla koskee myös heitä ja heidän vieraitaan, joten jatkossa kaikkien on mahduttava pysäköimään tonteille. 

Päätös

Karstinkadun pysäköintirajoitusmuutokset toteutetaan suunnitelman 1/21916 mukaisesti. Tämä suunnitelma korvaa piir.nro 1/21638 Karstinkadun osuudelta.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell