§ 85 Pysäköintikieltojen lisääminen Suopursunkadulle

Lataa  Kuuntele 

TRE:5178/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

2.8.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

 Erikoissuunnittelija Tuula Somppi, puh. 040 800 7579, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suopursunkatu on alle 5,5 metriä leveä katu, jonka alkupäässä on jyrkähkö mutka. Kadun alkuun liittymäalueelle lisättiin v.2020 talvipysäköintikielto, minkä mukaisesti pysäköinti on kielletty kokonaan 15.10-30.4 välisenä aikana, jotta katu ei kapenisi liikaa lumipenkkojen kaventaessa sitä edelleen. Pirkanmaan jätehuollosta on tämän muutoksen jälkeen otettu yhteyttä, että he toivoisivat pysäköintikieltoa koko vuotiseksi, koska reunakivellinen katu on kapea, ja kesällä pysäköidään usein jo ihan kadun alusta lähtien, jolloin kääntymiselle ei jää kunnolla tilaa. 

Kadun loppupäässä olevalla kääntöpaikalla on liittymät kahteen taloyhtiöön sekä kevyen liikenteen yhteys Juvankadulle. Kääntöpaikan pysäköidyt ajoneuvot hankaloittavat näiden liittymien käyttöä, postinjakelua sekä kääntymistä alueella, minkä takia alueelle toivotaan pysäköintikieltoaluemerkkiä.

Jotta Suopursunkadun liikenne saadaan sujuvammaksi, muutetaan kadun alkupään talvipysäköintikieltomerkki pysyväksi kielloksi poistamalla siitä lisäkilpi sekä lisätään kääntöpaikalle pysäköintikieltoaluemerkki suunnitelman 1/21925 mukaisesti.

 

Päätös

Suopursunkadun alkupään talvipysäköintikieltomerkki poistetaan ja pysäköintikielto muutetaan pysyväksi sekä lisätään kääntöpaikalle pysäköintikieltoaluemerkki suunnitelman 1/21925 mukaisesti.

 

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.).

 

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell