§ 61 Muutos sopimukseen Koki ja Facta -järjestelmäkokonaisuuden ylläpidosta, tuesta ja kehittämisestä

Lataa  Kuuntele 

TRE:4738/07.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

20.6.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tietohallintosuunnittelija Joonas Dukpa, puh. 040 806 3245, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintopäällikkö Arto Kahila, puh. 050 3725084, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki kilpailutti vuonna 2011 Maanvuokraus, laskutus ja sopimustenhallinta paikkatietopohjaisena tvt-ratkaisuna -hankinnan (Dno TRE: 3393 /02.07.01/2011). Hankintaan sisältyi optio sähköisestä tontinhakujärjestelmästä ja tontinarvonnasta. Optio otettiin käyttöön vuonna 2012 (Dno TRE:/3393/02.07.01/2011). Järjestelmäkokonaisuuden ylläpidosta, tuesta ja kehittämisestä on sovittu CGI Suomi Oy:n kanssa 1.3.2015 allekirjoitetussa sopimuksessa Koki ja Facta -järjestelmäkokonaisuuden ylläpidosta, tuesta ja kehittämisestä.

Alkuperäisen tontinhakusovelluksen kuntalaiskäyttöliittymän taustateknologia on vanhentunut ja vaatii tietoturvaan liittyviä päivityksiä. Lisäksi sen hyödyntämä Suomi.fi -tunnistautumisratkaisu on muuttunut ja vaatii sovelluksen osittaista uudistamista. Uudistuksessa toteutetaan nykyiseen Koki-taustajärjestelmään uusi rajapinta sekä kuntalaisille näkyvä tontinhaun käyttöliittymä päivitetään käyttämään CGI:n tarjoamaa asioin.fi -palvelua.

Tarjous sisältää:

  • Asioin.fi kuntalaiskäyttöliittymän toteutus
  • Päivitetyn REST-rajapinnan toteutus Koki-palveluun
  • Uudistetun palvelun tuki- ja ylläpitopalvelut


Tarjouksen arvonlisäveroton toteutuskustannus on 48 450 euroa ja jatkuva kustannus 10 630 euroa vuodessa.

Alkuperäisen sopimuksen arvonlisäveroton arvo on 200 500 euroa.

Muutoksen arvonlisäveroton arvo on 90 970 euroa 48 kuukaudelle laskettuna. Muutoksen arvo on 45 % alkuperäisen sopimuksen arvosta.

Hankintalain 136 § 2 momentin 2 ja 3 kohdassa tarkoitetun muutoksen arvo ei saa olla enemmän kuin 50 prosenttia alkuperäisen sopimuksen arvosta. Jos 2 momentin 2 tai 3 kohdassa tarkoitettuja muutoksia tehdään peräkkäin useampia, arvioidaan jokaista muutosta itsenäisenä. Tällaisten muutosten tavoitteena ei saa olla tämän lain säännösten kiertäminen. Lisähankinta alittaa 50 prosentin muutosarvon. Myös muut hankintalain 136 § 2 momentin 2) kohdan edellytykset sopimusmuutokselle täyttyvät. Alkuperäisen sopimuskumppanin on tarpeen suorittaa lisäpalveluja, jotka eivät sisältyneet alkuperäiseen sopimukseen ja sopimuskumppanin vaihtaminen ei ole mahdollista taloudellisista eikä teknisistä syistä. Facta ja Koki -tuotteen immateriaalioikeudet kuuluvat CGI Suomi Oy:lle. Vain CGI Suomi Oy voi toteuttaa vaadittavat muutokset Koki-tietojärjestelmään ja sen tontinhakupalveluun. Sopimuskumppanin vaihtaminen tarkoittaisi koko nykyisen ratkaisukokonaisuuden uudelleen kilpailuttamista, mikä aiheuttaisi Tampereen kaupungille merkittävää haittaa ja kustannusten päällekkäisyyttä.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii tietohallintosuunnittelija, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Joonas Dukpa. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään Koki ja Facta -järjestelmäkokonaisuuden ylläpidosta, tuesta ja kehittämisestä koskevan sopimuksen muuttaminen.

Muutoksen arvonlisäveroton arvo on noin 90 970 euroa 48 kuukaudelle laskettuna.

Muutoksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kertakustannukset 48 450 euroa kohdennetaan kirjaustunnisteelle K1130_ICT_22_08 ja jatkuva kustannus 10 630 euroa vuodessa kohdennetaan kirjaustunnisteelle J1130_12_015.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään tietohallintosuunnittelija Joonas Dukpa.

Sopimusmuutoksesta julkaistaan hankintalain 58 §:n mukainen ilmoitus.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun muutossopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Tietohallintopäällikkö Arto Kahila