§ 30 Kaupungin aition käyttö jääkiekon MM-kisojen aikana 13.-29.5.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:867/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

22.6.2022

Päätöksen tekijä

Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintapäällikkö Erika Eischer, p. 050 545 0011, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Strategiajohtaja Reija Linnamaa, p. 040 572 9610, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki isännöi miesten jääkiekon MM-kisoja 13.-29.5.2022, jotka pelattiin Tampereella ja Helsingissä. Kilpailujen keskus Tampereella oli Nokia Arena, jossa pelattiin MM-kilpailujen toinen alkusarja, mm. kaikki Suomen ottelut, sekä kaksi neljännesvälieräottelua ja puolivälieräottelua, sekä pronssiottelu ja finaali.

Tampereen kaupungin tavoitteena oli hyödyntää Tampereella pelattavat jääkiekon MM-kisat kaupungin sidosryhmäyhteistyön alustana. Tampereen kaupunki kutsui sidosryhmiään tutustumaan Tampereen kaupunkikehityksen yhteen kärkikohteeseen kisojen aikana ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista.

Tampereen kaupungilla on käytössään aitio, jonka se on vuokrannut KOY Tampereen monitoimiareenalta (markkinointinimeltään Nokia Arena) viiden vuoden määräaikaisella vuokrasopimuksella. Aition käyttö edellyttää kulloisenkin tapahtuman tapahtumalippujen hankintaa tilaisuuden osallistujille.

Tampereen kaupunki on hankkinut lippuja Jääkiekon MM-kilpailujen peleihin aition käyttöä varten. Alun perin lippuja tilattiin tietoisesti alakanttiin, koska kutsuvieraiden määrä oli tarkentumatta ja haluttiin välttää turhien lippujen ostaminen eri peleihin. Hankintaa täydennettiin vierasmäärän täsmentymisen jälkeen). Yhteensä lippuja hankittiin näillä päätöksillä 27 000 euron arvosta (alv 0 %).(TRE 867/02.07.01/2022)

Jälkimmäisen hankintapäätöksen valmistelussa tapahtui kuitenkin virhe ja osa tarvittavista lisälipuista jäi huomioimatta päätöksen loppusummassa. Kaikkiaan ottelulippuja on tilattu jääkiekon MM-kilpailuihin yhteensä 357 kappaletta, joiden yhteishinta kokonaisuudessaan on 38 805 euroa (alv 0 %). Tästä johtuen on tarpeen tehdä täydentävä päätös ottelulippujen hankinnan puuttuvasta osuudesta, yhteensä 11 805 euroa (alv 0 %).

Tampereen kaupunki järjesti osan kutsuvierastilaisuuksista yhteistyössä Tampereen kauppakamarin ja Business Tampere Oy:n kanssa. Tampereen kaupunki on hankintapäätöksillään vastannut kaikkien kutsuvieraiden ottelulippujen hankinnasta. Tampereen kaupunki laskuttaa tapahtuman jälkeen kumppaneilta osuuden yhteistilaisuuksien kutsuvieraslipuista, joka alentaa Tampereen kaupungin kokonaiskustannusta. Kumppaneilta laskutettava summa on yhteensä 8 270 euroa (alv 0 %).

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Hankinta tulee julkiseksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen ja yleisesti julkiseksi, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään kaupungin sähköisessä arkistossa. ​

Konsernihallinnon toimintasäännön delegointiliitteen mukaan konserniyksikön johtaja päättää johtamansa toiminnan osalta irtaimen omaisuuden ja enintään 60 000 euron suuruisten palvelujen hankinnasta konsernihallinnon palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa.

Päätös

Tampereen kaupunki hankkii pääsylippuja jääkiekon MM-kilpailuihin 13.-29.5.2022 yhteensä 11 805 eurolla (alv 0 %). 

Kustannukset maksetaan konsernihallinnon strategia- ja kehittämisyksikön Suhdetoiminnan ja markkinoinnin kustannuspaikalta 113227, sisäinen tilaus 28265.

Allekirjoitus

Strategiajohtaja Reija Linnamaa