§ 70 RECO 2.0 -projektin yhteistyösopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:1664/00.01.05/2021

Päätöspäivämäärä

22.6.2022

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Ilari Rautanen, puh. 0408063252 ilari.rautanen@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hankejohtaja Tero Tenhunen, puh. 040 800 727, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen kehitysohjelmat-palveluryhmä sekä Teknologian Tutkimuskeskus VTT, Tampereen Korkeakoulusäätiö sr., Tampereen ammattikorkeakoulu ja Business Tampere hakevat kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-rahoitusta Pirkanmaan liitolta Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027 -rakennerahasto-ohjelmasta RECO 2.0 -projektin toteuttamiseksi.

Projekti on osa Tampereen kaupungin ja valtion välistä innovaatiotoiminnan ekosysteemisopimusta ja jatkaa Resilient Smart City Solutions Ecosystem RECO -projektin aloittamaa työtä. Projektia koordinoi Tampereen kaupunki / Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, Kehitysohjelmat (Y-tunnus 0211675-2) ja osatoteuttajina toimivat Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy (Y-tunnus 2647375-4), Tampereen Korkeakoulusäätiö sr. (Y-tunnus 2844561-8), Tampereen ammattikorkeakoulu Oy (1015428-1) ja Business Tampere (Y-tunnus 2252888-5).

Projektin koordinaattori on laatinut esityksen yhteistyösopimuksesta, jossa sopijaosapuolina ovat projektin koordinaattori ja osatoteuttajat. Yhteistyösopimuksella sopijaosapuolet sitoutuvat toteuttamaan projektin rahoitushakemuksessa määritellyllä tavalla edellyttäen, että Pirkanmaan liitto myöntää projektille avustuksen. Mikäli myönteistä rahoituspäätöstä ei saada, sopimus raukeaa. Sopimus määrittelee sopijaosapuolten tehtävä, velvollisuudet ja vastuut projektissa. Sopijaosapuolet sitoutuvat sopimuksella yhdessä toteuttamaan projektin rahoittajalta saadun rahoituspäätöksen ja rahoittajan hyväksymän projektisuunnitelman mukaisesti.

Tampereen kaupunki vastaa projektin koordinaattorina koko projektin taloudellisesta ja hallinnollisesta koordinoinnista ja toteuttajien välisestä yhteistyöstä. Tampereen kaupungin osuus projektin kokonaiskustannusarviosta 401 000 euroa, josta kaupungin omarahoitusta on 161 000 euroa. Muut sopijaosapuolet valtuuttavat Tampereen kaupungin toimimaan heidän puolestaan suhteessa rahoittajaan rahoituspäätöksen edellyttämällä tavalla eli päätoteuttajalla on oikeus kaikkien hankkeen toteuttajaosapuolten puolesta allekirjoittaa kaikki viralliset hanketta koskevat rahoittajalle toimitettavat dokumentit. Sopimus tulee voimaan sinä päivänä, jona osapuolet ovat sen allekirjoittaneet, ja sitä noudatetaan takautuvasti alkaen rahoituspäätöksen antopäivämäärästä. Sopimus on voimassa siihen asti, kunnes rahoittajan mahdollisesti pyytämät loppuraportin täydennykset on toimitettu, rahoittaja on hyväksynyt loppuraportin ja rahoittajan projektia koskeva tarkastusaika on päättynyt.

Hankejohtajan päätösvalta asiassa perustuu elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntöön § 4 sekä delegointiliitteeseen

Päätös

Hyväksyn liitteenä olevan RECO 2.0-projektin yhteistyösopimuksen esityksen mukaisesti. Sopimus tulee voimaan ja sitoo kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Hankejohtaja