§ 105 Toimituspäällikkö Aleksi Kolehmaisen tietopyyntö koskien Tampereen kaupungin tietohallintojohtajan virkavalintaan liittyvää ansiovertailua

Lataa  Kuuntele 

TRE:5069/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

1.7.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen, puh. 040 707 9147, etunimi.sukunimi@tampere.fi, henkilöstösuunnittelija Ilona Satola, puh. 041 730 1731, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Riikka Lähteenmäki, puh. 040 801 6027, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen:

Aleksi Kolehmainen on lähettänyt tietopyynnön koskien Tampereen kaupungin tietohallintojohtajan virkavalinnan ansiovertailua.

"Pyydän toimittamaan sähköisenä jäljennöksenä kopion ansiovertailusta, joka liittyy Tampereen kaupungin tietohallintojohtajan virkaan nimittämiseen. Ansiovertailu ei voi olla julkisuuslain perusteella salassa pidettävä kokonaisuudessaan. Ainoastaan ansiovertailun mahdollinen osio, joka koskee henkilökohtaisten ominaisuuksien arviointia tai soveltuvuusarviointia voi olla salassa pidettävä. Pyydän toimittamaan siis ansiovertailun siltä osin kuin se on julkinen.

Jos katsotte edelleen, että tietohallintojohtajan virkaa hakeneiden ansiovertailu on kokonaisuudessaan salassa pidettävä, pyydän käsittelemään tämän tietopyynnön julkisuuslain 14 §:n mukaisesti ja toimittamaan valituskelpoisen päätöksen."

Aleksi Kolehmaisen pyytämä ansiovertailu on salassa pidettävä asiakirja viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 §:n 1 momentin 29-kohdan perusteella. Kolehmaisella ei ole oikeutta saada salaiseksi merkittyä asiakirjaa nähtäväkseen eikä tietoja sen tarkemmasta sisällöstä. Ansiovertailuasiakirjassa ei ole sellaisia julkisia osia, joita voitaisiin antaa. Ansiovertailu sisältää paljon sekä valitun että valitsematta jääneiden hakijoiden henkilökohtaisten ominaisuuksien kuvausta ja soveltuvuusarviointiin perustuvia seikkoja. Arviointeja ja luonnehdintoja on sekä kutakin hakijaa koskevassa omassa osuudessa että loppupäätelmässä, jossa perustellaan virkavalintaa. Näinollen asiakirjasta ei ole mahdollista antaa tietoa siten, että salassa pidettävät seikat eivät tule tietoon.

Hallintosäännön 27 § mukaan valtuuston, kaupunginhallituksen ja sen jaoston sekä konsernihallinnon asiakirjoja koskevat tietopyynnöt ratkaisee konsernijohtaja.

Päätös

Toimituspäällikkö Aleksi Kolehmaiselle ei luovuteta salaiseksi merkittyä tietohallintojohtajan virkavalintaan liittyvää ansiovertailua.

Allekirjoitus

Konsernijohtajan 1. varahenkilö, johtaja Taru Kuosmanen