§ 56 Kotitori-palveluintegraattoritoimintamallin hankintasopimuksen päättämistä koskeva sopimus 

Lataa  Kuuntele 

TRE:564/02.07.01/2020

Päätöspäivämäärä

4.8.2022

Päätöksen tekijä

Z/Johtaja, sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Hankintapäällikkö Virva Palomäki, puh. 040 800 4405, etunimi. sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Kristiina Heinonen, p. 040 801 6506 etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki ja palveluintegraattori Alustapalvelu Sociala Oy (ryhmittymänsä Tammenlehväkeskus Oy:n ja Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa) ovat 13.7.2021 allekirjoitetulla sopimuksella sopineet seuraavista palveluista:

Osio 1: Kotitori-palveluintegraattori, Osio 2: Kotona asumista tukevat palvelut ja Osio 3. Oriveden palvelut: Kotona asumista tukevat palvelut.

Sopimuskausi on alkanut 1.9.2021, mutta Erityisen tuen tarpeessa olevien lasten lastenhoitopalvelu, Kotihoito (kotipalvelu ja kotisairaanhoito) vaikeavammaisille henkilöille ja Sosiaalihuoltolain mukainen avustaja- ja saattajapalvelu ovat alkaneet 1.1.2022.

Sopimuksen osioon 2 kuuluneen Väestövastuualueen kotihoidon palvelun osalta sopimus on purettu jo aiemmin palvelujen tuottamisessa ilmenneiden merkittävien ongelmien sekä puuttuneiden toimilupien vuoksi. Sopimuksen osittaisesta purkamisesta on päätetty johtaja Taru Kuosmasen 1. varahenkilön Maria Päiväsen 25.2.2022 § 17 päätöksellä.

Alustapalvelu Sociala Oy:n rekisteröinti- ja lupa-asioita koskeva pitkittynyt prosessi on tullut päätökseen 4.4.2022 kun Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki päätöksen, jonka mukaisesti Alustapalvelu Sociala Oy:n ilmoittamia sosiaalipalveluita ei tallenneta yksityisten palvelujen antajien rekisteriin ilmoituksen mukaisesti.

AVI:n kielteinen päätös perustuu siihen, ettei se ole katsonut Alustapalvelu Sociala Oy:llä olevan toimintaedellytyksiä ilmoitettujen sosiaalihuollon palveluiden tuottamiseen. AVI:n päätöksen perusteluissa on yksityiskohtaisesti käyty läpi palveluintegraattorin velvoitteita, jotka eivät voi toteutua sosiaalihuollon säädöksiin ja palveluihin liittyvän riittävän osaamisen puuttuessa sopimuksen edellyttämällä tavalla.

Rekisteröinnin puuttuessa edellytyksiä rekisteröintejä vaativien palveluiden hankkimiseen palveluintegraattorisopimuksen kautta, jossa Alustapalvelu Sociala Oy on päävastuullinen sopimuskumppani, ei ole eikä siten sopimuksen jatkamiselle ole edellytyksiä.

Tampereen Kaupunki ja Alustapalvelu Sociala Oy sekä Tammenlehväkeskus Oy ovat neuvotelleet sopimuksen päättämisestä ja päätyneet neuvoteltuaan yhteisesti siihen, että sopimuksen päätetään sopimuksellisesti sopimuksen purkamisen sijaan. Sopimuksen päättämisen tarkemmat ehdot ilmenevät liitteenä olevasta sopimuksesta.

Siten esitetään, että Kotitori-palveluintegraattoritoimintamallin päättämistä koskeva sopimus hyväksytään.

Sopimus pannaan täytäntöön välittömästi, mutta sopimuksen kohdan 23 mukaan Palveluintegraattori on velvollinen avustamaan kaupunkia sopimusvelvoitteiden siirtämisessä muulla tavoin hoidettavaksi.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan päätösvalta perustuu sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintasäännön (31.12.2020 § 81) liitteen delegointimatriisiin (kohta 6).

Päätös

Hyväksytään päätöksen liitteenä oleva Kotitori-palveluintegraattoritoimintamallin hankintasopimuksen (TRE: 564/2020) päättämistä koskeva sopimus. Sopimuksen perusteella Kotitori-palveluintegraattorimallin sopimuskausi päättyy 4.8.2022.

Päätös pannaan täytäntöön lainvoimaa odottamatta.

 

Allekirjoitus

vs. johtaja Leena Viitasaari