§ 10 Ammatillisen koulutuksen oppimisanalytiikan kehittämishankkeen taustaselvityksen pienhankinta Tampereen seudun ammattiopistoon

Lataa  Kuuntele 

TRE:3481/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

10.6.2022

Päätöksen tekijä

Kehitysjohtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Tuntiopettaja Tuija Mäkinen p. 040 686 2477, kehittämispäällikkö Elisa Helminen, p. 050 576 1370, hankintasuunnittelija Piritta Simonen p. 040 868 7664, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala, p. 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto (Tredu) pyysi tarjouksia taustaselvityksen tekemisestä koskien oppimisanalytiikan nykytilaa ammatillisessa koulutuksessa, tarjouspyynnössä kuvatun mukaisesti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut hankkeen Erityisavustus ammatillisen koulutuksen oppimisanalytiikan kehittämiseksi ajalle 1.1.2022 – 31.12.2023. Hanke on valtakunnallinen koordinaatiohanke, jossa on mukana useita ammatillisen koulutuksen järjestäjiä.

Hankkeen kokonaistavoitteena on laatia kokonaisselvitys oppimisanalytiikan hyödyntämisen mahdollisuuksista ammatillisen koulutuksen kehittämisessä. Lisäksi tavoitteena on selvityksen pohjalta luoda suositukset ja mahdolliset mallit oppimisanalytiikan hyödyntämiseen ammatillisessa koulutuksessa.

Hanke on jaettu kahdeksaan työpakettiin. Tredulla on yhteistyössä Vantaan ammattiopisto Varian kanssa koordinointivastuu työpaketista 2: Ammatillisen koulutuksen ja elinikäisen oppimisen oppimisanalytiikan käyttökohteet ja tarpeet (sis. Taustaselvitys). Hankinnan kohteena olevaa taustaselvitystä tullaan hyödyntämään myös muissa hankkeen työpaketeissa.

Hankinnan arvo alitti julkisista hankinnoista säädetyn lain 25 §:n mukaisen kansallisen kynnysarvon, jolloin hankintalakia ei sovelleta kyseessä olevaan hankintaan. Hankinta kilpailutettiin Tampereen kaupungin hankintaohjeen mukaisesti pienhankintana. Hankintamenettelynä oli rajoitettu menettely pienhankinnoissa.

Tarjouspyyntö lähetettiin 2.5.2022 sähköpostitse viidelle (5) potentiaaliselle tarjoajayritykselle: Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, Suomen eOppimiskeskus ry, Turun yliopisto, Jyväskylän yliopisto ja Oulun yliopisto.

Määräaikaan 20.5.2022 klo 16 mennessä tarjouksen jättivät: Suomen eOppimiskeskus ry (Y: 1899013-7), Hämeen ammattikorkeakoulu Oy (Y: 2617489-3) ja Turun yliopisto (Y: 0245896-3).

Tarjoajat täyttivät tarjouspyynnössä tarjoajan soveltuvuudelle asetetut vaatimukset. Tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia ja vastasivat hankinnan kohteelle asetettuja vaatimuksia.

Tarjouspyynnössä ilmoitettu valintaperuste oli kokonaistaloudellisesti hinta-laatusuhteeltaan parhaimmaksi arvioitu tarjous seuraavilla vertailuperusteilla ja painoarvoilla:

1.     Toteuttajan osaaminen ja kokemus, painoarvo on 60 % (max 60 pistettä). Tarjoajan tulee ilmoittaa tarjouksessaan selvityksen päävastuullinen projektipäällikkö ja tarvittava määrä muita asiantuntijoita. Tarjoajan tulee kuvata toteuttajan osaaminen ja asiantuntijuus vaadituilta osa-alueilta. Toteuttajan osaamista ja kokemusta arvioidaan seuraavilta osa-alueilta:

·       Perehtyneisyys ja kokemus ammatillisen koulutuksen kehittämisestä (max 20 pistettä)

·       Aikaisempi kokemus selvityksen aihealueista; digiosaaminen ja oppimisanalytiikka (max 20 pistettä)

·       Aikaisempi kokemus vastaavien tutkimus- ja selvityshankkeiden toteuttamisesta ja johtamisesta (max 20 pistettä).

Hankintayksikkö vertaili ja pisteytti tarjoukset tarjoajan referenssien ja asiantuntijoiden asiantuntemuksen laaja-alaisuuden ja erikoistuneen osaamisen hallinnan perusteella. Alakohdasta voi saada enintään 20 pistettä. Tämän jälkeen alakohtien pisteet laskettiin yhteen. Maksimipistemäärä oli 60. Useampi kuin yksi tarjoaja voi saada kohdasta täydet pisteet.

2.     Selvitystyön toteutussuunnitelman laatu, painoarvo 30 % (max 30 pistettä). Tarjoajan tulee esittää selvitystyön toteutussuunnitelma aikatauluineen. Toteutussuunnitelman laatua arvioidaan seuraavilta osa-alueilta:

·       Suunnitelman yksityiskohtaisuus, aikataulutus ja konkreettisuus (max 15 pistettä)

·       Suunnitelman kehittyneisyys, jolla tarkoitetaan suunnitelman toteuttamiskelpoisuutta sekä tarjouspyynnössä kuvatun hankinnan kohteen ja tavoitteiden ymmärtämistä (max 15 pistettä).

Molemmista alakohdista saadut pisteet laskettiin kunkin tarjoajan osalta yhteen. Maksimipistemäärä oli 30. Useampi kuin yksi tarjoaja voi saada kohdasta täydet pisteet.

3.     Hinta, painoarvo on 10 % (max 10 pistettä). Vertailuhintana käytetään tarjotun palvelun yhteishintaa.

Hintavertailussa vertailupisteet laskettiin seuraavasti: Hinnaltaan edullisin tarjous saa 10 pistettä, seuraava 7 pistettä, seuraava 5 pistettä, seuraava 3 pistettä ja kallein 0 pistettä.

Tarjouksista tehtiin vertailu, joka on tämän päätöksen liitteenä. Tarjousvertailun perusteella esitetään, että oppimisanalytiikan kehittämishankkeen työpaketti 2:n taustaselvityksen toteuttajaksi valitaan eOppimiskeskus ry. Selvityksen toteutusaikataulu on kesäkuu 2022 – kesäkuu 2023.

Hankinnan kokonaisarvo on yhteensä 57 000 euroa (alv 0%).

Hankinnan kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 134728.

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat (liikesalaisuuksia lukuun ottamatta) tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty. Asiakirjoja säilytetään Tampereen kaupungin sähköisessä arkistossa.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Kehitysjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 10.1.2022 § 6. Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 10.1.2022 alkaen.)

Päätös

Sopimus oppimisanalytiikan kehittämishankkeen taustaselvityksen toteutuksesta tehdään esityksen mukaisesti Suomen eOppimiskeskus ry (Y-tunnus 1899013-7) kanssa.

Sopimuskausi alkaa kun hankintapäätös on saanut lainvoiman ja päättyy kesäkuussa 2023 kun taustaselvitys on kokonaisuudessaan toteutettu.

Kokonaisarvo on yhteensä 57 000 euroa (alv 0%).

Hankinnan kustannukset kohdennetaan kustannuspaikalle 134728.

Hankintapäätös on Tampereen kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Kehitysjohtaja Tuula Hoivala