§ 201 Tredun Santalahdentien toimipisteen kestävän kehityksen sertifikaattihakemus OKKA-säätiölle

Lataa  Kuuntele 

TRE:2734/12.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

9.8.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Lehtori, kestävä elämäntapa koordinaattori Pia Korhonen, puh. 050 441 9015, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö – OKKA-säätiö sr myöntää oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaattia, jota voivat hakea myös ammatilliset oppilaitokset. Sertifikaatin hakeminen edellyttää organisaation tekemää itsearviointia. Lisäksi ulkoinen arvioija eli auditoija suorittaa auditoinnin organisaatiossa. Sertifikaatin myöntäminen perustuu myöntämisperusteisiin. Organisaatio voi hakea sertifiointia koko toiminnalleen tai osalle toimintaansa, kuten koulutusalalle tai koulutusyksikölle. 

Tredussa on vahvistettu sertifiointiprosessi, jonka mukaisesti Santalahdentien toimipisteessä on valmisteltu toimipisteen kestävän kehityksen sertifikaattihakemus OKKA-säätiölle. Tredun strategisen ohjelman "Kestävä elämäntapa Tredusta" yhtenä tavoitteena on kehittää vastuullista ja kestävää toimintakulttuuria. Tavoitteen mittarina oli saada vuoden 2022 loppuun mennessä kolmeen toimipisteeseen OKKA -säätiön kestävän kehityksen sertifiointi ja sitä kautta edistää toimintakulttuurin luomista. Näihin toimipisteisiin kuuluvat Metsätie, Ajokinkuja ja Santalahdentie. 

Oppilaitoksen sertifiointi aloitettiin toteuttamalla arviointiprosessi oppilaitoksen johdolle. Arviointiprosessin aikana luotiin suunnitelmapohja, jonka toteuttaminen käynnistettiin vuoden 2020 loppupuolella. Metsätien toimipisteelle luovutettiin kestävän kehityksen sertifikaatti elokuussa 2021. Ajokinkujan sertifikaatti on myönnetty OKKA-säätiön hallituksessa 19.5.2022 ja luovutuspäiväksi on sovittu 31.8.2022.  

Santalahdentien toimipisteen sertifiointiprosessi aloitettiin vuoden 2020 lopussa ja virallinen arviointi suoritettiin helmikuussa 2021. Auditointi suoritettiin toukokuussa 2022 ja auditoija myönsi toimipisteelle sertifiointihakuun luvan raportissa 10.6.2022. OKKA-säätiön hallitus käsittelee Santalahdentien sertifointihakemuksen 25.8.2022 kokouksessaan. 

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Santalahdentien toimipisteen kestävän kehityksen sertifikaattihakemuksen jättäminen OKKA-säätiölle.

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari