§ 97 Hervannan baanan liikenteenohjauksen päivittäminen ja väistämisvelvollisuudet

Lataa  Kuuntele 

TRE:5900/08.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

30.8.2022

Päätöksen tekijä

Suunnittelupäällikkö, Kaupunkiympäristön palvelualue, liikennejärjestelmän suunnittelu

Valmistelijan yhteystiedot

Erikoissuunnittelija Jukka Uusitalo, puh. 040 800 7582, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell, puh. 040 564 4518, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hervannan baanalla (Hallilanraitilla) Hallilan raitiotiepysäkin ympäristössä sekä Siikin alikulkuun johtavalla pyörätiellä ja jalkakäytävällä on paljon vanhan tieliikennelain ja -asetuksen mukaisia liikennemerkkejä. Kaikki pyörätiet ovat kaksisuuntaisia, mutta kaksisuuntaisesta pyörätiestä kertovia lisäkilpiä ei ole asennettu. Osassa pyöräteiden keskinäisistä risteyksistä on merkitty tietty suunta väistämisvelvolliseksi ja osassa ei lainkaan, vaikka pyöräteiden välinen hierarkia näin edellyttäisi. Missään pyörätien risteyksessä ei ole käytetty väistämisvelvollisuudesta kertovan liikennemerkin yhteydessä merkkiä, joka kertoo risteävästä kaksisuuntaisesta pyörätiestä.

Liikennejärjestelyjen selventämiseksi ja pääreittien pyöräliikenteen sujuvuuden parantamiseksi päivitetään alueen liikennemerkit nykyisen tieliikennelain mukaisiksi ja asetetaan tarvittavat väistämisvelvollisuudet pyöräteiden risteyksiin. Asiasta on laadittu liikennemerkkisuunnitelma, piir.nro. 1/21967/1–4.

 

Päätös

Päivitetään Hervannan baanalla Hallilan raitiotiepysäkin ympäristössä sekä Siikin alikulkuun johtavalla pyörätiellä ja jalkakäytävällä liikennemerkit D6 Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä, D7 Pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain. Lisätään pyöräteiden risteyksiin liikennemerkki B5 Väistämisvelvollisuus risteyksessä. Lisätään koko suunnittelualueella kaksisuuntaisesta pyörätiestä kertovat lisäkilvet H23.1 Kaksisuuntainen pyörätie ja H23.2 Kaksisuuntainen pyörätie. Muutokset toteutetaan liikennemerkkisuunnitelman, piir.nro. 1/21967/1–4, mukaisesti.

Päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää (TLL 193 § 2 mom.)

 

Allekirjoitus

Suunnittelupäällikkö Ari Vandell