§ 213 Tampereen seudun ammattiopiston ja Edunation Oy:n välisen sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:5649/12.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

17.8.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Tellervo Tarko, p. 040 182 9457, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Ammatillisen koulutuksen lainsäädännössä 1.1.2022 voimaan tulleiden muutosten jälkeen Tampereen seudun ammattiopisto Tredu voi järjestää tutkintovientiä tilauskoulutuksena. 

Tampereen kaupungin koulutusvientiselvityksen juridisen tarkastelun pohjalta Tampereen seudun ammattiopisto Tredu voi omana toimintanaan ilman kuntalain § 126 mukaista yhtiöittämisvelvoitetta harjoittaa ammatillisen koulutuksen lainsäädännössä määriteltyä tutkintovientiä tilauskoulutuksena, mikäli se perustuu oppilaitoksen järjestämislupaan. Kohderyhmät, maksaja ja järjestämispaikka määräytyvät laissa ammatillisesta koulutuksesta (§ 33 ja § 35). Tilauskoulutus voi olla tutkinnon osa, tutkintoon johtavaa tai valmistavaa koulutusta. Tilauskoulutuksen maksaa kokonaisuudessaan tilaaja. Siihen ei käytetä Tampereen kaupungin saamaa valtionosuusrahoitusta, eikä se vähennä opiskelijavuosilaskennan perusteella myönnettävää rahoitusta. Tilauskoulutusryhmien opiskelijoiden tulee olla EU- ja ETA-alueen ulkopuolisten valtioiden kansalaisia.

Tämän sopimuksen kohteena on liiketoiminnan perustutkinnon toteuttaminen kahden vuoden tilauskoulutusohjelmana. Tredu toteuttaa koulutusohjelman tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. Ohjelmaan valitaan pääsykokeiden perusteella 28 opiskelijaa. Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan Suomessa. Tutkintokieli on englanti.

Tilauskoulutukset kuuluvat Tredussa osaamisviennin kokonaisuuteen ja niillä pyritään osaltaan vastaamaan myös Pirkanmaan alueen osaamistarpeeseen. Tilauskoulutus perustuu Tredun strategiaan sekä sitä toimeenpanevan Kv-ohjelman toteutukseen.

Päätöksen liite on salainen julkisuuslain (621/1999) 24 §:n kohdan 17 mukaisesti.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään sopimus Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredun (y-tunnus 0211675-2) ja Edunation Oy:n (y-tunnus 2661973-3) välillä koskien liiketoiminnan perustutkinnon toteuttamista ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 33 §:n mukaisena tilauskoulutuksena. 

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia kuitenkin vasta, kun sitä koskeva päätös on saanut lainvoiman ja sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari