§ 76 Pyynikin kulkutautisairaalan pesularakennuksen vuokraaminen Koko kylän piha ry:lle

Lataa  Kuuntele 

TRE:6232/02.07.03/2022

Päätöspäivämäärä

8.9.2022

Päätöksen tekijä

Kulttuurijohtaja, Sivistyspalvelut

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Jaakko Laurila, puh. 044-430 9014, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen, puh. 050-411 3033, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

8.3.2021 kaupunginhallituksessa päätetyn toimintamallin mukaisesti (§ 96) kulttuurin palveluryhmä vuokraa kulttuuritiloja sisäisesti kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka palveluryhmältä ja vuokraa niitä eteenpäin kulttuuriyhdistyksille, jotka ovat sivistys- ja kulttuurilautakunnan avustusten piirissä. Järjestelyllä turvataan kulttuuriyhteisöjen toimintaedellytyksiä kuntien kulttuuritoimintalain mukaisesti.

Pyynikin kulkutautisairaalan pesularakennuksesta on käyty vuokraneuvottelut vuokralaisen kanssa. Vuokraehdoista on sovittu yhteisymmärryksessä kirjallisesti vuokrasopimuksessa.

Vuokrakohde vuokrataan ja vuokralainen hyväksyy sen siinä kunnossa kuin se vuokrasopimuksen alkamishetkellä on. Vuokrattavien tilojen pinta-ala on noin 129 m2, mutta sitä ei ole tarkistusmitattu, eikä vuokra ole pinta-alaperusteinen. 

 

Kulttuurijohtajan päätösvalta asiassa perustuu sivistyspalveluiden palvelualueen johtajan päätökseen 10.1.2022, § 2, Sivistyspalvelujen palvelualueen toimintasääntö 10.1.2022 alkaen.

Päätös

Kulttuurin palveluryhmä vuokraa Tampereen kaupungin kiinteistö numero 66, entisen Pyynikin sairaalan pesularakennus osoitteessa Koulukatu 189, 33200 Tampere Koko kylän piha ry:n käyttöön 1.9.2022 alkaen. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi 3 kuukauden irtisanomisajalla, mikä sitoo sekä vuokranantajaa että vuokralaista.

Vuokra on 400 € kuukaudessa. Yhdistys voi hakea vuokraan toiminta-avustusta sivistys- ja kulttuurilautakunnalta vuosittain.

Vuokrakohteen tilojen käyttötarkoitus on varasto. Tiloissa ei saa järjestää kokoontumisia. Mikäli tilaa käytetään johonkin muuhun kuin varastotarkoitukseen, vastaa vuokralainen käytön edellyttämistä muutostöistä kustannuksellaan. Tiloissa ei saa asua tai majoittua.

Vuokrakohteen erillisessä Piha-alue ja tapahtumat -liitteessä määriteltyä piha-aluetta voidaan käyttää kulttuuria ja yhteisöllisyyttä edistävään toimintaan sekä tapahtumien järjestämiseen. Vuokralaisen kanssa on sovittu, että piha-alueen käyttötarkoitus on kulttuuritoiminta. Vuokralainen on velvollinen hankkimaan asianmukaiset luvat ja ilmoitukset vuokrakohteen piha-alueella järjestettäviin tilaisuuksiin ja vastaamaan näiden tilaisuuksien turvallisuudesta.

Vuokralainen sitoutuu noudattamaan huoneiston sovittua käyttötarkoitusta ja harjoittamaan ainoastaan sopimuksessa tarkemmin määritettyä toimintaa. Jos toimintaa halutaan muuttaa, siihen on saatava vuokranantajan kirjallinen suostumus.

Vuokralainen ei saa ilman vuokranantajan kirjallista lupaa luovuttaa vuokraoikeuttaan, vuokrauskohdetta tai sen osaa toiselle. 

Vuokralainen on velvollinen hoitamaan vuokraamaansa tilaa ja piha-aluetta huolellisesti. Vuokralainen vastaa tilojen ja piha-alueen turvallisuudesta.

Vuokralainen vastaa kaikista sellaisista vahingoista, jotka vuokralainen toiminnallaan tai ylläpitovastuun laiminlyönnillään aiheuttaa vuokrakohteessa. Vuokralainen on vastuussa myös kolmansille osapuolille vuokralaisen tuottamuksesta tai laiminlyönnistä johtuen aiheutuvista välittömistä vahingoista. 

 

Tarkemmat vuokrausehdot on määritelty vuokrasopimuksessa ja sen liitteissä.

Allekirjoitus

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen