§ 67 Teknisen ICT-projektipäällikköpalvelun hankinta Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeelle

Lataa  Kuuntele 

TRE:4944/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

19.8.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Tiina Mäntylä-Vuorenoja, puh. 040 1883 940, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vs. Tietohallintojohtaja Arto Kahila, puh. 050 372 5084, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki on saanut valtiovarainministeriön rahoitusta Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeelle, jonka toteutus on käynnistynyt ja kestää vuoden 2022 lokakuun loppuun asti.

Hankkeelle tarvitaan tekninen ICT-projektipäällikkö. ICT-projektipäällikön tehtävä hankkeessa on toimia arkkitehtuurityön koordinoinnin tukena. 

Kuntien Tiera Oy on kunta-asiakkaidensa omistama, voittoa tavoittelematon yhtiö. Tieran yhtiöjärjestyksessä määrätään, että yhtiö toimii julkisista hankinnoista annetun lain (1397/2016) tarkoittamassa mielessä omistajiensa sidosyksikkönä ja yhteishankintayksikkönä, kuntien ja kuntasektorin hankintayksiköiden yhteistyön välineenä, ja että yhtiö palvelee julkisen edun edellyttämän julkisen palvelun toteuttamista. Kuntien Tiera Oy:n hallintoelimissä on mukana omistajien keskeisiä viranhaltijoita. Kaikki Tieran osakkeenomistajat käyttävät Tierassa hankintalain tarkoittamalla tavalla määräysvaltaa yhtiöjärjestyksen, yhtiökokouksen, ohjausryhmien, nimitysvaliokunnan ja hallituksen kautta. Tampereen kaupunki on Kuntien Tiera Oy:n osakkeenomistaja.

Kuntien Tiera Oy antoi 22.6.2022 tarjouksen asiantuntijapalvelusta. Määrääaikaisen sopimuksen arvonlisäveroton arvo on enintään 36 480 euroa.

Kuntien Tiera Oy toimittaa palvelun Tampereen kaupungille sidosyksikköaseman perusteella. Hankintalain 15 §:n 1 momentin mukaan hankintalakia ei sovelleta hankintaan, jonka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii projektipäällikkö Tiina Mäntylä-Vuorenoja. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua hankintapäätöksen tiedoksisaannista sillä edellytyksellä, että hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista. 621/1999).

Päätös

Kuntien Tiera Oy:n (y-tunnus 2362180-3) kanssa tehdään määräaikainen sopimus, enintään 31.12.2022 saakka, teknisen ICT-projektipäällikköpalvelun hankinnasta Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeelle.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään projektipäällikkö Tiina Mäntylä-Vuorenoja.

Arvonlisäverottomat kustannukset, enintään 36 480 euroa, kohdennetaan Sähköisen asiakaspalvelun kehittäminen -hankkeen prr-osalle K1130_ ICT_ 21_11.

Tämä päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta, kun sopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Vt. tietohallintojohtaja Arto Kahila