§ 102 Apulaispormestari Aleksi Jäntin osallistuminen saksalaisten ystävyyskaupunkien 60-vuotisjuhliin Saksassa 28.9.-2.10.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:6118/04.04.02/2022

Päätöspäivämäärä

8.9.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Pekka Pernu, puh. 041 730 2598, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, puh. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

 

Tampereen saksalaiset ystävyyskaupungit Chemnitz ja Essen ovat esittäneet Tampereen kaupungille kutsun saapua Saksaan juhlistamaan kaupunkien 60-vuotista ystävyyskaupunkiyhteistyötä. Tampere solmi ystävyyskaupunkisuhteet Chemnitzin ja Essenin kanssa vuonna 1951, mutta juhlallisuudet siirtyivät viime vuodesta koronaviruksen vuoksi.

Chemnitz ja Essen kutsuivat pormestari Anna-Kaisa Ikosen osallistumaan juhlatapahtumiin, mutta Ikosen ollessa estynyt apulaispormestari Aleksi Jäntti on ilmoittanut olevansa käytettävissä kyseiseen edustustehtävään. Apulaispormestari Jäntin tulisi osallistua järjestettäviin tapahtumiin ja juhlallisuuksiin Essenissä 28.-29.9.2022 ja Chemnitzissä 30.9.-1.10. 

Tampereen edustajia on pyydetty osallistumaan Chemnitzissä Tampereen mukaan nimettävän ratikan nimeämisseremoniaan, kaupungin keskustassa järjestettävään mölkkykilpailuun sekä Tampereen kummisaunan tapahtumaan, jossa chemnitziläisille luovutetaan Tampereen saunapääkaupunkikyltti. Lisäksi vierailuiden aikana järjestetään kaupunkien kehittämiseen liittyviä relevantteja tapaamisia.

Osallistuminen tukee Tampereen, Chemnitzin ja Essenin kaupunkien välistä yhteistyötä erityisesti kulttuurin ja matkailun osalta, sekä edesauttaa yhteisten ratkaisujen löytämistä paikallisiin ja globaaleihin haasteisiin..

Ystävyyskaupunkien 60-vuotisjuhliin Chemnitzissä ja Essenissä osallistuvat apulaispormestari Jäntin lisäksi johtaja Lauri Savisaari, kansainvälisten asioiden suunnittelija Pekka Pernu, johtaja Noora Heino (Visit Tampere) sekä asiakkuusvastaava Mari Saloniemi (Visit Tampere),

Chemnitz ja Essen maksavat ystävyyskaupunkikäytänteiden mukaisesti tamperelaisten osallistujien majoitukset.  Matkapäivät ovat 28.9.-2.10. (5 pv).

Tampereen kaupungin matkustussäännön mukaisesti luottamushenkilöiden osalta matkoista tehdään aina kuntalain mukainen päätös eli pormestarin päätös. Matkustussäännön mukaan muilla kuin kaupungin varoilla rahoitettavan matkan tai koulutuksen vastaanottaminen on mahdollista, jos matka tai koulutus ei vaaranna puolueettomuutta, riippumattomuutta tai tasapuolisuutta tehtävien hoidossa.

Apulaispormestari Aleksi Jäntillä ei ole sellaisia eturistiriitoja, jotka estäisivät hänen osallistumisensa matkalle. 

Hallintosäännön 34 § 8)-kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

Päätös

Apulaispormestari Aleksi Jäntti oikeutetaan osallistumaan Tampereen sekä Chemnitzin ja Essenin ystävyyskaupunkisuhteiden 60-vuotisjuhlallisuuksiin Chemnitzissä ja Essenissä Saksassa 28.9.-2.10. 2022 matkustuspäivineen.

Tapahtumien järjestäjät maksavat majoituskulut. 

Muut mahdolliset matkasta aiheutuvat KVTES:in mukaiset matkakustannusten korvaukset maksetaan kustannuspaikalta 113140.

Hallintosäännön 34 § 8)-kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa.

 

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen