Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 24.8.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 91 Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman päivittäminen (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:5486/12.01.01/2022

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420 ja koulutuspäällikkö Kristiina Teiss, puh. 040 806 2669, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Opetushallitus on päättänyt määräyksellään 12.6.2017 (OPH-1280-2017) Aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteista. Elinvoima- ja osaamislautakunta on 15.11.2017 § 70 hyväksynyt Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman. Tämän jälkeen opetussuunnitelmaan on tehty Opetushallituksen uusien määräyksien mukaisia muutoksia, kuten arviointiin liittyvät muutokset, jotka tulivat voimaan 1.8.2021 alkaen. 

Nykyisen Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti aikuisten perusopetus järjestettäisiin Tampereen aikuislukiossa sekä Tampereen seudun ammattiopistossa Tredussa.  Aikuisten perusopetuksen järjestäminen on kuitenkin muuttunut muun muassa oppivelvollisuuden laajentumisen johdosta siten, että Tampereen seudun ammattiopistossa Tredussa järjestetään alkuvaiheen ja päättövaiheen aikuisten perusopetusta laajennetun oppivelvollisuuden piirissä oleville sekä aikuisille ja Tampereen aikuislukiossa järjestetään ainoastaan perusopetuksen aineopiskelua ja päättövaiheen sivutoimista opiskelua. Nämä muutokset on otettu huomioon myös Tampereen kaupungin talousarviossa.

Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen paikallinen opetussuunnitelma on siten tarpeen hyväksyä uudelleen niin, että päivitetty opetussuunnitelma sisältää Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen järjestämisen mukaiset muutokset ja täsmennykset. Liitteenä oleva Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelma 2022 on valmisteltu Tredun ja Tampereen aikuislukion yhteistyönä.

Hallintosäännön 21 § mukaan elinvoima- ja osaamislautakunta päättää muista lainsäädännössä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjälle säädetyistä tehtävistä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelma 2022.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kirsi Viskari, Mari Aalto, Virpi Siiranen, Niina Peltonen, Kristiina Teiss, Päivi H. Rajala, Kati Selkämaa, Elisa Helminen,Matti Hännikäinen, Tuija Ylöniemi, Jaana Nieminen, Susanna Sillanaukee-Väänänen, Sanna-Kaisa Nevala

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.