§ 122 Vakuutusmeklaripalvelujen hankinnan keskeyttäminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:4151/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

23.9.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Riskienhallintapäällikkö Annina Nääppä, puh. 040 749 3590, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja kilpailutusasiantuntija Satu Kivimäki, puh. 044 358 9810, etunimi.sukunimi@tuomilogistiikka.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Strategiajohtaja Reija Linnamaa ja riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula:

Tuomi Logistiikka Oy pyysi Tampereen kaupungin strategia- ja kehittämisyksikön toimeksiannosta tarjouksia vakuutusmeklaripalvelujen hankinnasta toistaiseksi voimassa olevalle sopimuskaudelle.

Hankintamenettelynä oli hankintalain 32 §:n mukainen avoin menettely. Kyseessä oli EU-kynnysarvon ylittävä palveluhankinta. Hankinnasta lähetettiin hankintailmoitus julkaistavaksi HILMA-palvelussa 1.9.2022 ja tarjouspyyntö oli saatavilla Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa. Hankintaa ei ollut jaettu osiin ja tarjouksia hankintaan ei ole vielä toimitettu.

Hankintalain 125 §:n mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä.

Hankinta keskeytetään tarjouspyynnössä olevien muutostarpeiden vuoksi. Hankintailmoituksen julkaisemisen jälkeen on käynyt ilmi, että hankintaa koskeva kilpailutusdokumentaatio on sisältänyt virheellisen vaatimuksen. Hankintailmoituksen julkaisemisen jälkeen tehtävässä hankintaa koskevassa ehdottomien vaatimusten muuttamisessa on kyse hankinnan olennaisesta muuttamisesta kesken hankintamenettelyn. Ehdottoman vaatimuksen muokkaus korjausilmoitusta käyttäen ei ole nykyisen oikeuskäytännön perusteella sallittua.

Hankinnan keskeyttämiselle on näin ollen todellinen ja perusteltu syy. Ratkaisu ei vaaranna tarjoajien tasapuolista ja syrjimätöntä kohtelua. Hankintaa esitetään keskeytettäväksi ja uudelleen kilpailutettavaksi. Uudella kilpailutuksella pyritään varmistamaan riittävä kilpailu ja hankintamenettelyn oikeellisuus.

Tarjousasiakirjojen julkisuus
Asiakirjojen julkisuudesta annetun lain (621/1999) 24 §:n 1 momentin 17 kohdan perusteella tarjousasiakirjat ovat salaisia siihen saakka, kunnes hankintayksikkö on tehnyt uuden hankintamenettelyn, jota koskeva hankintapäätös on saanut lainvoiman.

Hallintosäännön 36 § 28)-kohdan mukaan konsernijohtaja päättää konsernihallinnon irtaimen omaisuuden ja palvelujen hankinnasta, luovuttamisesta ja vuokrauksesta, ellei muualla ole toisin määrätty tai päätetty

Päätös

Vakuutusmeklaripalvelujen hankinta keskeytetään.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala