§ 129 Lausunto luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi hyvinvointialueiden varautumisesta häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin

Lataa  Kuuntele 

TRE:5760/06.00.02/2022

Päätöspäivämäärä

26.9.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula, puh. 040 196 6512, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin, puh. 040 570 4065, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Strategiajohtaja Reija Linnamaa ja riskienhallinta- ja turvallisuusjohtaja Jouni Perttula:

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt Tampereen kaupungilta lausuntoa luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi hyvinvointialueiden varautumisesta häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Asetuksella säädetään lakia tarkemmin mm. hyvinvointialueen valmiuden ja varautumisen yhteensovittamisesta kuntien kanssa.

Lausunnot annetaan vastaamalla Lausuntopalvelu.fi:ssä julkaistuun lausuntopyyntöön 26.9.2022 mennessä.

Tampereen kaupunki haluaa kiinnittää lausunnossaan erityisesti huomiota kunnan ja hyvinvointialueen väliseen yhteistyöhön. Koska kaikki häiriötilanteet tapahtuvat hyvinvointialueuudistuksenkin jälkeen jossain kunnassa, kuntien ja hyvinvointialueen yhteistyö, yhteinen suunnittelu ja harjoittelu ovat avainasemassa onnistumisen kannalta. On myös tärkeää varmistaa, ettei lainsäädännössä ole esteitä tilannekuvan jakamiselle kunnalle ja päinvastoin kunnalta hyvinvointialueen suuntaan.

Hallintosäännön 36 §:n mukaan konsernijohtajan toimivaltaan kuuluu muiden kuin kaupunginhallituksen tai pormestarin toimivaltaan kuuluvien lausuntojen antaminen. Nyt kysymyksessä olevan lausunnon antaminen kuuluu konsernijohtajan toimivaltaan.

Päätös

Sosiaali- ja terveysministeriölle annetaan liitteenä oleva Tampereen kaupungin lausunto luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi hyvinvointialueiden varautumisesta häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala