§ 116 Työllisyyden ja kotoutumisen rakenneuudistuksia ja palveluja koskevan strategisen yhdyspintaryhmän asettaminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6198/00.01.05/2022

Päätöspäivämäärä

4.10.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Työllisyysjohtaja Regina Saari, puh 050 346 9603, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari,​ puh. 050 484 0040,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki perustaa työllisyys- ja kotoutumispalveluita sekä niiden rakenneuudistuksia koskevan strategisen yhdyspintaryhmän Pirkanmaan kuntien ja hyvinvointialueen välille. Pirkanmaalla on käynnissä työllisyyden edistämisen kuntakokeilu vuoden 2024 loppuun asti ja merkittävästi lakisääteisiä asiakaspalvelun yhdyspintoja hyvinvointialueelle. Yhdyspinnoilla on myös merkittäviä vaikutuksia kuntatalouteen. Kuntakokeiluun liittyvään Pirkanmaan kuntien väliseen yhteistyösopimukseen perustuen Tampere kutsuu ryhmän koolle. 

Perustettavan strategisen yhdyspintaryhmän tehtävänä on työllisyyteen ja kotoutumiseen liittyvien yhteistyön strategisten tavoitteiden asettaminen, laatu- ja muiden mittareiden määrittäminen sekä yhteisten toimintamallien kehittäminen osana hyvinvointialueen ja kuntien toimintaa TE-palvelu-uudistus ja kotoutumisen kokonaisuudistus ja vastuunjaot huomioiden.

Tampereen kaupunki on pyytänyt Pirkanmaan hyvinvointialuetta nimeämään edustajansa yhdyspintaryhmään. 

Tampereen kaupungilta yhdyspintaryhmään osallistuvat työllisyys- ja kasvupalvelujen palveluryhmästä työllisyysjohtaja, henkilöasiakaspalvelujen johtaja, kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja sekä Tampereen kaupunkiseudun TYP:n johtaja. Puheenjohtajana toimii työllisyysjohtaja ja sihteerinä työllisyys- ja kasvupalvelujen suunnittelupäällikkö. 

Strategisessa yhdyspintaryhmässä Pirkanmaan muita kuntia edustavat Etelä-Pirkanmaan, Länsi-Pirkanmaan ja Ylä-Pirkanmaan TYP-johtajat sekä Tampereen ympäryskuntien edustajina työllisyyskokeilun operatiiviseen johtoryhmään nimetyt Ylöjärven kaupungin työllisyys- ja turvallisuuspäällikkö ja Lempäälän kunnan työllisyyspäällikkö.

Strateginen yhdyspintaryhmä voi käyttää työnsä tukena myös muita asiantuntijoita.

Strategisen yhdyspintaryhmän toimikausi on 31.12.2024 asti.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 34 §:n mukaan pormestari päättää luottamushenkilötyöryhmien,​ sidosryhmien edustajia sisältävien työryhmien ja muiden tarpeelliseksi katsomiensa työryhmien nimeämisestä.

Päätös

Työllisyys- ja kotoutumispalveluita sekä niiden rakenneuudistuksia koskevaan strategiseen yhdyspintaryhmään nimetään Tampereen kaupungilta työllisyysjohtaja Regina Saari, henkilöasiakaspalvelujen johtaja Sari Oksanen, kansainvälisen osaamisen palvelujen johtaja Mari Taverne ja Tampereen kaupunkiseudun TYP:n johtaja, palvelupäällikkö Tommi Eskonen. Puheenjohtajana toimii työllisyysjohtaja Regina Saari ja sihteerinä suunnittelupäällikkö Tuula Mikkonen. 

Strategiseen yhdyspintaryhmään kutsutaan Etelä-Pirkanmaan TYP-johtaja, Valkeakosken kaupungin työllisyyspalveluiden johtaja Sari Ilovuori, Länsi-Pirkanmaan TYP-johtaja, Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelupäällikkö Tiina Leppäniemi ja Ylä-Pirkanmaan TYP-johtaja, Virtain kaupungin palveluohjaaja, OMA-valmentaja Aino Virta sekä Tampereen ympäryskuntien edustajina työllisyyskokeilun operatiiviseen johtoryhmään nimetyt Ylöjärven kaupungin työllisyys- ja turvallisuuspäällikkö Pekka Mansikkamäki ja Lempäälän kunnan työllisyyspäällikkö Lotta Lammi.

Strategiseen yhdyspintaryhmään kutsutaan Pirkanmaan hyvinvointialueelta toimialuejohtaja Maria Päivänen (varahenkilö sosiaalityön johtaja), vs. kuntoutusylilääkäri Virpi Heikkinen (varahenkilö avokuntoutuksen johtaja) sekä integraatiojohtaja Tuukka Salkoaho (varahenkilö toimialuejohtaja Sari Mäkinen).

Strateginen yhdyspintaryhmä voi käyttää myös muita asiantuntijoita työnsä tukena. 

Strategisen yhdyspintaryhmän toimikausi on 31.12.2024 asti.

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen