§ 117 Vieraanvaraisuus Tampereen Paasikivi-Seura ry:lle 14.10.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:6710/00.04.02/2022

Päätöspäivämäärä

4.10.2022

Päätöksen tekijä

Pormestari

Valmistelijan yhteystiedot

Suhdetoimintakoordinaattori Erika McSherry, p. 040 758 1724, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Pormestarin sihteeri Anne Valtakari, p. 050 484 0040, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen Paasikivi-Seura ry perustetiin Tampereen Raatihuoneella 13.11.1962. Vuosijuhlaan liittyen Seura järjestää juhlaseminaarin ja samassa yhteydessä Tampereelle on kutsuttu Paasikivi-Seurojen Liiton syyskokous.

Paasikivi-Seura perustettiin Helsinkiin v. 1958. Seuran tavoitteeksi otettiin tuolloin Suomen virallisen ulkopolitiikan vahvistaminen ja vakiinnuttaminen laajojen kansalaispiirien keskuudessa. Seura otti tehtäväkseen myös Suomen ulkopoliittisen linjan ja seuran tunnetuksi tekemisen ulkomailla. Sääntöjensä mukaan seuran tarkoituksena on pyrkiä edistämään kaikkien kansalaispiirien keskuudessa kiinnostusta Suomen ulkopolitiikkaan ja kansainvälisen politiikan kysymyksiin sekä vaalia presidentti J.K. Paasikiven muistoa ja hänen poliittista perintöään. Paasikivi-Seuran aloitteesta perustettiin myös Ulkopoliittinen instituutti, Ulkopolitiikan tutkimuksen säätiö sekä Ulkopolitiikka-lehti. Paasikivi-Seura on toiminut monen huomattavan koti- ja ulkomaisen puhujan foorumina.

Myöntämisperusteet:
-merkittävä tamperelainen tai valtakunnallinen yhteisö viettää merkkivuottaan. Pääsääntöisesti ensimmäinen vieraanvaraisuus voidaan myöntää 50 vuotta täyttävälle yhteisölle.
(Vieraanvaraisuuksien ja huomionosoitusten periaatteet Tampereen kaupungilla)

Hallintosäännön 34 § kohtien 7 ja 10 mukaisesti pormestari päättää kaupungin edustustilaisuuksien ja juhlaliputuksen järjestämisestä sekä vieraanvaraisuuden periaatteista sekä kaupungin edustustilojen käytöstä.

Päätös

Tampereen Paasikivi-Seura ry:n 60-vuotisen toiminnan kunniaksi tarjotaan kaupungin vastaanotto Raatihuoneella ja kaupunginvaltuuston istuntosalin käyttö syyskokousta varten 14.10.2022.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 113227 vieraanvaraisuudet.

Kaupungin emäntä / isäntä vahvistetaan lähempänä tilaisuuksien ajankohtaa.

Allekirjoitus

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen