§ 18 Ruokakasvatuskonseptin hankkiminen Venner Oy:lta

Lataa  Kuuntele 

TRE:6508/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

5.10.2022

Päätöksen tekijä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja, Kaupunkiympäristön palvelualue

Valmistelijan yhteystiedot

Ohjelmapäällikkö Tiina Leinonen, puh. 041 730 6376, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala, puh. 050 351 3020, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hiilineutraaleja tekoja ohjelma edistää Tampereen asukkaiden oikeudenmukaista siirtymää kohti hiilineutraalia ja ilmastokestävää yhteiskuntaa. Hiilineutraalisussutavoitteen saavuttaminen edellyttää kulutuksen päästöjen merkittävää vähenemistä. Ohjelmassa pilotoidaan uusia tapoja auttaa ja kannustaa asukkaita tässä muutoksessa. Ohjelmaa tehdään tiiviissä yhteistyössä kaupungin eri yksiköiden sekä eri sidosryhmien kanssa.

Ohjelmassa kokeillaan ruokakasvatuskonseptia, jonka tarkoituksena on opettaa perheitä valmistamaan terveellistä, kestävää ja edullista kasvisruokaa. Kokeilu tavoittaa yhteensä 100 tamperelaista perhettä. Perhetyö valitsee mukaan otettavat perheet, jotta ruokalaatikkokokeilu kohdentuu kokeilusta eniten hyötyville perheille. Kokeilu toteutetaan aikavälillä 10/2022-03/2023.

Kokeilun tarkoituksena on selvittää, kuinka tehokas menetelmä perheisiin vietävä ruokakasvatuksen toimintamalli on ja millainen rooli toimintamallilla on asukkaiden ruokaan liittyvien kulutustottumusten muuttamisessa sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Ruokakasvatuksella tavoitellaan myös perheiden hyvinvoinnin lisääntymistä sekä arjen taitojen ja toimijuuden tukemista kotiympäristössä, missä se on kaikkein tehokkainta. Kokeilun aikana tehdään perheille kysely, joka toistetaan vuoden päästä. Näin nähdään, millainen vaikutus kokeilulla on ollut pidemmällä tähtäimellä ja saadaanko pysyviä muutoksia aikaan.

Kokeilun ruokakasvatuskonsepti hankintaan Venner Oy:lta (y-tunnus 2911951-5). Venner on yhteiskunnallinen yritys, joka ainoa toimija Suomessa joka tarjoaa vaikuttavaksi todennettua, toiminnallista ruokakasvatusta yhdistettynä THL:n suositusten mukaiseen, kotiintoimitettuun kasvispohjaiset raaka-aineet ja ohjeet sisältävään ruokalaatikkoon. Venner-ruokakasvatuskonsepti opettaa käytännön taitoja että ravitsemustietoa helppojen reseptien ja videoiden avulla. Ruokakasvatuskonsepti sisältää myös lapsille suunnatun ruokakasvatusapin, joka joka innostaa perheen pienimmät kasvisten pariin, ja näin helpottaa kasvisten ja kasvisruokien hyväksyntää.

 

 

 

 

 

Päätös

Ruokakasvatuskonsepti hankitaan esityksen mukaisesti Venner Oy:lta (y-tunnus 2911951-5). Hankinnan arvonlisäveroton arvo on 28 452,00 euroa. Kustannus maksetaan kokonaisuudessaan Hiilineutraaleja tekoja ohjelman kustannuspaikalta 111880 ja ppr-osasta  K1110_22000.

Hankinnasta tehdään hankintasopimus. Hankintapäätös on kaupunkia sitova vasta, kun hankintasopimus on allekirjoitettu.

 

 

Allekirjoitus

Ympäristö- ja kehitysjohtaja Kari Kankaala