Z/Sosiaali- ja terveyslautakunta, kokous 15.9.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 106 Päihdehoidon tiekartan raportointi tammikuu–elokuu 2022 (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:6316/05.01.06/2021

Valmistelija

  • Hyvönen Sini, Hallintopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Vs. hallintopäällikkö Sini Hyvönen, puh. 040 806 3847, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Päihdehoidon tiekartta toimenpiteineen on hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 15.9.2021. Pormestarin asettaman Päihdehoidon kehittäminen Tampereella -työryhmän loppuraportti toimii tiekartan strategisena pohjana. Tiekartta muotoilee raporttiin nostetut toimenpiteet konkreettisiksi kehittämistoimiksi ja vie kehittämistä yhteisesti toivottuun suuntaan. Tiekartta sisältää palveluiden keskeisimmät kehittämistarpeet ja toimenpiteet niiden toteuttamiseksi. Tiekartta sisältää yhteensä 34 toimenpidekokonaisuutta, jotka ajoittuvat pääasiassa vuosille 2021–2023. Tiekartta on toimitettu myös Pirkanmaan hyvinvointialueen valmisteluun hyödynnettäväksi palveluiden suunnittelussa.

Viime aikojen poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta tiekartan toimenpiteet ovat pääosin edenneet aikataulussa. Koronapandemian aiheuttaman työmäärän lisääntymisen ja henkilöstön kuormittumisen vuoksi kehittämistoiminta ylipäätään on hidastunut. Vuoden 2022 aikana kiihtynyt hyvinvointialuevalmistelu on myös osaltaan pakottanut priorisoimaan tehtäviä ja keskittymään niihin kehittämistoimenpiteisiin, jotka tulevaisuudessa hyödyttävät eniten palveluiden käyttäjiä. Toimenpiteiden läpivientiä on jossain määrin haastanut avainhenkilöiden siirtyminen toisiin tehtäviin.

Erityisesti prosesseihin, yhteistyöhön, yhdyspintoihin ja PirSoten kehittämishankkeisiin linkittyvät toimenpiteet ovat edenneet aikataulussa. 38 % toimenpiteistä on valmiita ja 41 % aikataulun mukaisesti edelleen työn alla. Uusien yksiköiden tai palvelukokonaisuuksien hankinnan osalta eteneminen on viivästynyt tai niiden edistämistä arvioidaan uudelleen hyvinvointialueella.

Päihdehoidon tiekartan raportti ajalta tammikuu–elokuu 2022 on tämän asian liitteenä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Viitasaari Leena, Johtaja

Päihdehoidon tiekartan raportointi ajalta tammikuu–elokuu 2022 merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Vs. hallintopäällikkö Sini Hyvönen oli asiantuntijana paikalla asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Johanna Loukaskorpi, Maritta Närhi, Leena Viitasaari, Sini Hyvönen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)