§ 505 Vahingonkorvaushakemus farmarihousuille tapahtuneesta vahingosta Tesoman uimahallissa 15.9.2022

Lataa  Kuuntele 

TRE:6578/03.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

27.9.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Isännöitsijä Niko Laakso, puh. 040 655 0112, etunimi.sukunimi@tilapa.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Vahingonkärsijä on esittänyt Tampereen kaupungille vahingonkorvaushakemuksen koskien Tesoman uimahallissa farmarihousuihin kiinni jäänyttä teipin palasta. Hän vaatii korvausta housuihin tulleesta vahingosta 50 euroa.Korvausvaatimuksen esittäjä on toimittanut valokuvan housuissa olevasta vaaleasta kohdasta ja Tesoman uimahallin istuimesta. Kuvaa housuista irroitetusta teipinkappaleesta ei ole, joten ei ole voitu todentaa, että jälki on tullut Tesoman uimahallissa olevasta penkistä. 

Vahingonkorvauslain 2 luvun 1 §:n mukaan, joka tahallisesti tai tuottamuksesta aiheuttaa toiselle vahingon, on velvollinen korvaamaan sen. Asiassa ei ole väitetty, että vahinko olisi aiheutunut kaupungin toiminnan tahallisuudesta.

Esitetään, että korvausvaade hylätään, koska todisteen puuttuessa varmuudella ei voida todentaa, että farmarihousuissa olevan tarkkarajaisen jäljen on aiheuttanut Tesoman uimahallin penkissä kiinni ollut teippi.

Kiinteistöjohtajan päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö (Yleishallinnon delegoinnit: Johtajan toimivaltaan kuuluvan asian siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi 1.8.2022 alkaen,​ Hallintosääntö § 37 kohta 10).

Päätös

Lausunnon perusteella korvausvaatimus hylätään.

Lausunnot

Isännnöitsijä Niko Laakso:

Tesoman uimahallissa olevassa penkissä on teippi ollut jo pitkään ja irtoaa vain repeämällä eli siihen ei jää siistit ja suorat leikkuut päihin kuten kuvan jäljessä on. Liimapuoli on puuta päin eikä lähde mukaan helpolla tai vahingossa. Erikoista tapauksessa on myös se, että vanha teippi tekisi päivässä farkkuihin pysyvän jäljen, liima teipissä ei ole niin vahvaa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm