§ 509 Tietoliikenneyhteyksien toteuttaminen ja asennuspaikkojen vuokraaminen Telia Finland Oyj:lle osoitteessa Kohmankaari 11

Lataa  Kuuntele 

TRE:5882/02.07.03/2021

Päätöspäivämäärä

29.9.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Enersense International Oyj on pyytänyt Telia Finland Oyj:n toimeksiannosta saada toteuttaa ja sijoittaa kohteeseen Tesoman koulu ja päiväkoti (kohdenro 5018) valokuitukaapeliyhteydet Telian tietoliikennettä ja perustettavaa radioverkon tukiasemaa varten. Telian tukiaseman tarvitsemista tiloista on laadittu erillinen vuokrasopimus (18.5.2021 § 334). Sopimuskäytännön mukaisesti muista asennuksista tai tilatarpeesta päätetään ja sovitaan erikseen. Valokuituyhteyden toteuttamisesta ja pitämisestä ei peritä vakiintuneen käytännön mukaisesti vuokraa toistaiseksi.

Tietoliikennekaapeleiden asentamisesta laaditaan oma sopimus ja asennussuunnitelma hyväksytetään erikseen Tampereen Tilapalvelut Oy:n ylläpitopalveluissa. Asennettavaa tietoliikenneyhteyttä voidaan hyödyntää tarvittaessa myöhemmin oppilaitoksen tarpeisiin,​ josta päätettäisiin erikseen. Tampereen kaupungin ja Telian välillä on data-​palvelusopimus voimassa.

Vuokrasopimus sijoittamisesta kiinteistön osalta olisi voimassa alkaen 1.10.2022 toistaiseksi kuuden (6) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Operaattori vastaisi hyväksytyn asennussuunnitelman (toimitettu 2.8.2021) toteuttamisesta ja ylläpidosta kustannuksellaan.

Katualueella tapahtuvat asennukset operaattori hyväksyttää ja sopii muiden kaupungin yksiköiden kanssa. Tarkemmat ehdot sovittaisiin sopimuksessa.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Telia Finland Oyj:lle vuokrataan osoitteessa Kohmankaari 11 sijaitsevalta koulu- ja päiväkotikiinteistöltä erikseen hyväksytyn asennussuunnitelman mukaiset paikat ja oikeudet valokuituyhteyksien asentamiseksi. Luottamuksellinen asennussuunnitelma liitetään ehdolliseen sopimukseen.

Sopimus on voimassa koulu- ja päiväkotikiinteistön osalta toistaiseksi alkaen 1.10.2022 kuuden (6) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin. Vuokralainen toteuttaa ja ylläpitää teleyhteydet kustannuksellaan. Hyväksytyn asennussuunnitelman mukaisista tiloista tai paikoista ei peritä vastiketta. Tarkemmat sopimusehdot määritellään vuokrasopimuksessa.

Vuokralainen vastaa kiinteistön ulkopuolisten asennusosuuksien asianmukaisesta luvituksesta kustannuksellaan.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm