§ 273 Talouspäällikön virkaan ottaminen 1.11.2022 alkaen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6891/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

5.10.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintopalvelujohtaja Kristiina Karppi, puh. 0408652520, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 040 037 6420, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopiston talouspäällikkö siirrettiin suostumuksensa mukaisesti 1.12.2017 alkaen talouspäällikön virkasuhteesta talouspäällikön toimeen entisin palvelussuhde-ehdoin. Tuolloin talouspäällikön virkasuhteesta luopumisen peruste oli, että tehtävässä ei käytetä enää julkista valtaa.

Kuluneiden vuosien aikana on kuitenkin nähty, että talouspäällikön olisi hyvä olla virkasuhteinen laaja-alaisten taloustehtäviensä, esimiestehtäviensä ja viranhaltijan varahenkilönä toimimisen vuoksi. Tällä hetkellä on jouduttu tekemään ylimääräisiä hallinnollisia päätöksiä, kun talouspäällikkö on työsuhteinen. 

Talouspäällikön on tarpeen roolinsa vuoksi pystyä tekemään talouteen ja hankintoihin liittyviä päätöksiä ja allekirjoittaa sopimuksia. Lisäksi talouspäällikkö toimii hallintopalvelujohtajan varahenkilönä ja varahenkilönä toimiessaan talouspäällikön tulee olla virkasuhteinen hallintopalvelujohtajalle delegoitua päätösvaltaa käyttäessään. Näin ollen talouspäällikön toimi on tarpeen muuttaa takaisin virkasuhteiseksi.

Tampereen kaupungin hallintosäännön 47 §:n mukaan Virkasuhteeseen voidaan ottaa ilman julkista hakumenettelyä kunnallisen viranhaltijalain 4 §:n 3 momentissa säädetyillä edellytyksillä sellaiseen virkasuhteeseen, johon henkilö on tarkoituksenmukaista ottaa hänen palvelussuhdettaan koskevien uudelleenjärjestelyjen vuoksi.

Tampereen seudun ammattiopistossa on talouspäällikön virka olemassa ja Raija Mäkelä otetaan virkaan palvelussuhteessa tapahtuvan muutoksen perusteella ilman julkista hakua ja talouspäällikön toimi lakkautetaan. Palvelussuhteen ehdot pysyvät samoina.

Henkilön kanssa on keskusteltu asiasta ja hän on antanut suostumuksensa.

Hän on esittänyt hyväksyttävän selvityksen terveydentilastaan aiemmin. Tehtävässä ei ole koeaikaa, sillä koeaika on täyttynyt jo aiemmin.

Tiedot palvelussuhteen alkaessa:

Toimintayksikkö: Tredu

SAP-organisaatio: 134453

Vakanssinumero: 10001632

Virkanimike: talouspäällikkö

Asema: itsenäinen

Esihenkilö: hallintopalvelujohtaja

Virkaehtosopimus: KVTES

Hinnoittelu: 99999999, pr4

Työaikamuoto: toimistotyöaika

Säännöllinen työaika: 36,25 h/vko

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika, vuosiloma ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Henkilö on velvollinen suorittamaan virkaehtosopimuksen mukaista varallaoloa ja päivystystä tarpeen niin vaatiessa.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Päätös

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari