§ 271 Päätoimisen tuntiopettajan ottaminen vakituiseen virkasuhteeseen Tredun Hervannan kampukseen 24.10.2022 alkaen 

Lataa  Kuuntele 

TRE:6161/01.02.01/2022

Päätöspäivämäärä

5.10.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Ilkka Hakala puh. 040 843 9134,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus, Kirsi Viskari, puh. 0400 376420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Hervannan kampuksen virkasuhteisen tuntiopettajan (Tuva-koulutus Silta-valmennus) tehtävä on ollut julkisesti haettavana 23.8. -​5.9.2022 hakukoodi TRE-01-1900-22.

Ilmoituskanavat olivat tampere.fi, kuntarekry.fi, tyomarkkinatori.fi ja oikotie.fi. 

TUVA-koulutusta toteutetaan Silta-Valmennusyhdistyksen kanssa yhteistyössä. Koulutusta toteutetaan työpajaympäristöissä hyödyntäen ilmiöpohjaista oppimista sekä toiminnallisia ja työvaltaisia menetelmiä. Koulutuksen keskeisenä tavoitteena on antaa nuorelle mahdollisuuksia vahvistaa omaa toimintakykyä sekä tukea tulevaisuuden suunnittelussa ja itselle sopivien oppimistyylien löytymisessä. Opiskelijoiden oppimisesta ja riittävästä tuesta vastaa tiimi, jossa työskentelee opettajan lisäksi yksilö- ja työvalmentaja. TUVAn tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia hakeutua ammatilliseen tutkintokoulutukseen tai lukiokoulutukseen sekä vahvistaa opiskelijan edellytyksiä suorittaa myöhemmin ammatillinen perustutkinto taikka lukiokoulutuksen oppimäärä ja sen päätteeksi suoritettava ylioppilastutkinto.

Opetustehtävässä tarvitaan kykyä ohjata opiskelijoita yksilöllisessä opiskelussa, hyviä vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja sekä aitoa halua työskennellä kohderyhmän parissa, aloitekykyä ja kehittävää työotetta.
Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 13§:n ja siihen tehtyjen muutoksien 1150/2017 ja 126/2021 mukaisesti.
Valmentavan koulutuksen aikana suoritetaan ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa tarkoitettuja opintoja, joten tähän tehtävään sovelletaan, mitä tässä asetuksessa säädetään asianomaisen koulutusmuodon opettajan kelpoisuudesta. Eduksi katsotaan erityisopettajan kelpoisuus. Eduksi katsotaan myös kokemus erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ohjaus- ja opetustehtävästä.

Tehtävää haki hakuaikana kaksikymmentäkahdeksan (28) hakijaa, joista kaikki täyttivät tehtävässä edellytetyn opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 13 ja siihen tehtyjen muutoksien 1150/2017 ja 126/2021 mukaiset kelpoisuusehdot.

Haastatteluun kutsuttiin kahdeksantoista (18) hakijaa. Haastattelut pidettiin 14.-15.9.2022. Haastattelijoina toimivat koulutuspäällikkö, erikoissuunnittelija ja kehittämispäällikkö Silta-Valmennus yhdistys Ry:stä.

Kun otetaan huomioon koulutuksen ja kokemukseen liittyvien asioiden lisäksi haastatteluissa saatu vaikutelma ja laadittu arvio soveltuvuudesta tehtävään, on hakijoista Filosofian- ja taiteen maisteri (FM ja TaM)********* tehtävään soveltuvin.


Tiedot palvelussuhteen alkaessa:

Toimintayksikkö: 134571

Vakanssinumero: 50020656

Virkanimike: Tuntiopettaja

Asema: Muu

Esihenkilö: Ilkka Hakala

Virkaehtosopimus: OVTES

Hinnoittelu: OVTES,​ osio C,​ ​ hinnoittelutunnus 4 11 07 00 1.

Esihenkilöasema: Ei

Työaikamuoto: Kokoaikaisen opettajan vuosityöaika on 1500 tuntia vuodessa eli keskimäärin 37,​5 tuntia viikossa.
Palkka,​ työaika ja kustannusten jako vahvistetaan työaikasuunnitelman mukaan perusteena OVTES ja kelpoisuusasetus 1998/986.

Virkasuhteessa noudatetaan edellä mainittua kunnallista virkaehtosopimusta. Muun muassa säännöllinen työaika ja irtisanomisaika määräytyvät sovellettavan virkaehtosopimuksen mukaan.

Viranhaltija on määrättäessä velvollinen työskentelemään myös muissa työnantajan organisaatioon kuuluvissa toimipaikoissa. Viranhoitopaikka voi muuttua virkasuhteen aikana ja siitä määrääminen kuuluu työnantajan työnjohto-oikeuden piiriin.

Palkka maksetaan kerran kuukaudessa. Virkasuhteen päättyessä palkka ja muut suoritukset maksetaan normaaleina palkanmaksupäivinä kuitenkin virkasuhteen päättymistä seuraavan kalenterikuukauden loppuun mennessä. Verkkopalkkalaskelma on Tampereen kaupungin ensisijainen palkkalaskelman toimitustapa.

Henkilö on merkitty henkilöstöhallinnon henkilörekisteriin. Rekisteriä koskeva tietosuojaseloste sekä tiedote rekisteröidyn oikeuksista ovat nähtävissä Tampereen kaupungin internet-sivuilla.

Laissa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta 7 §:ssä määrätään terveydentilaa koskevan selvityksen antamisesta.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 3 § (Työnantajan velvollisuus pyytää rikosrekisteriote nähtäväksi).
 

Johtaja, ammatillinen koulutus päätösvalta perustuu palvelualueen johtajan päätökseen. Elinvoiman- ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö 16.6.2022 § 69 (toimintasäännön liite ammatillinen koulutus -henkilöstöhallinnon delegoinnit 1.8.2022 alkaen).

 

 

Päätös

Filosofian- ja taiteen maisteri (FM ja TaM) ********* otetaan tuntiopettajan vakituiseen virkasuhteeseen 24.10.2022 alkaen.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Pääasiallinen toimipaikka palvelussuhteen alussa on Tredun Ajokinkujan toimipiste, toimintoalue 507, ja pääasiallisena työpisteenä Silta-Valmennus Ry:n työpajaympäristö. 

Varasijalle valitaan Filosofian maisteri *********.

Valinta on ehdollinen. Valitun tulee 30 päivän kuluessa valinnasta tiedon saatuaan toimittaa hyväksyttävä lausunto terveydentilan tarkastuksesta ja esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen rikostaustaote uhalla, että valintapäätös todetaan rauenneeksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari