§ 277 Konedata ja jatkuvan kasvatuksen oppimisympäristö -projektin todistuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7007/02.04.01/2022

Päätöspäivämäärä

11.10.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, puh. 040 801 6995, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

TTS Työtehoseura ry hakee Maa- ja Metsätalousministeriöltä rahoitusta Konedatalla ja jatkuvan kasvatuksen oppimisympäristöllä kohti monimuotoista, ilmastokestävää metsätaloutta ja metsäkonetyöskentelyä -projektille. Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on mukana avustushakemuksessa yhtenä osatoteuttajana. Hankkeessa on mukana myös Tampereen Yliopisto.

Raskaiden metsäkoneiden kuljettajat ovat ratkaisevassa roolissa puunkorjuuketjun energiankulutuksen pienentämisessä, päästöjen vähentämisessä ja siirtymisessä kohti hiilineutraaliutta. Metsäkoneenkuljettajakoulutuksessa opituilla asioilla on suuri vaikutus tulevaisuuden metsäkonetyön ilmastokestävyyteen. Hankkeessa hyödynnetään konedataa metsäkonealan toimintakulttuurin muutoksen, metsäkonetyön ilmastokestävyyden parantamisen sekä hiilijalanjäljen pienentämisen mahdollistajana ammattiin opiskelusta metsäkoneyrityksien kuljettajiin. Metsäkoneenkuljettajan työprosessi on pilkottavissa pienempiin osiin konedatan avulla, jolloin ymmärrys työskentelyn eri vaiheissa syntyvästä hiilijalanjäljestä sekä metsäkonetyön ilmastokestävyyden kehittämisen keinoista kehittyvät konedataavusteisen työskentelyn kautta.

TTS Työtehoseura ry on laatinut esityksen todistuksesta toimimisesta hankeosapuolena. Todistuksella sovitaan osallistumisesta TTS Työtehoseura ry hallinnoiman Konedatalla ja jatkuvan kasvatuksen oppimisympäristöllä kohti monimuotoista, ilmastokestävää metsätaloutta ja metsäkonetyöskentelyä -projektiin. Todistuksella osapuolet sitoutuvat osallistumaan hankkeen toteuttamiseen hankesuunnitelman mukaisesti sekä sen omarahoitusosuuteen hankesuunnitelman mukaisesti hankkeen saadessa myönteisen rahoituspäätöksen. Todistus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin/Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja TTS Työtehoseura ry:n välinen Konedatalla ja jatkuvan kasvatuksen oppimisympäristöllä kohti monimuotoista, ilmastokestävää metsätaloutta ja metsäkonetyöskentelyä -projektin hankeosapuolena toimimisen todistus.

Todistus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari