§ 87 Tampereen kaupungin ja Tuomi Logistiikka Oy:n välisen sopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:6062/07.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

12.10.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Vanhempi tietohallintosuunnittelija Jukka Suojanen, puh. 040 8016475, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 5811477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto on kokouksessaan 23.11.2021 tehnyt päätöksen § 121 Tuomi Logistiikka Oy:n ja Kanta Logistiikka Oy:n yhdistymisestä. Yhdistyminen toteutui 1.7.2022. Yhdistymisen jälkeen Tampereen kaupungin omistusosuus Tuomi Logistiikka Oy:stä on 44,2 prosenttia. Tampereen kaupungin SAP-lisenssisopimuksen mukaan järjestelmää ovat oikeutetut liiketoimintaansa käyttämään peruskaupungin lisäksi myös ne tytäryhteisöt, joissa Tampereen kaupungilla on määräysvalta. Yhdistymisen jälkeen lisenssisopimuksessa tarkoitettua määräysvaltaa ei Tampereen kaupungilla Tuomi Logistiikka Oy:hyn enää ole, jolloin Tuomi Logistiikka Oy:n oikeus käyttää kaupungin SAP-järjestelmää päättyy. Ohjelmistotoimittaja on myöntänyt siirtymäaikaa 30.8.2023 saakka. Siirtymäajan puitteissa Tuomi Logistiikka Oy:n kaupungin SAP-järjestelmän käytön tulee päättyä.

Tuomi Logistiikka Oy on kesän 2022 aikana tehdyissä selvityksissä päätynyt toteuttamaan oman SAP-ratkaisun, johon pohjaksi kaupunki luovuttaa tarvittavat kopiot järjestelmästään. Ennen siirtymäajan päättymistä tehdyt Tuomi Logistiikka Oy:hyn liittyvät transaktiot ja perustiedot jäävät kaupungin SAP-järjestelmään. Sopimuksessa sovittaisiin järjestelmäkopion luovutukseen liittyvistä ehdoista, siirtymäajan ja sen jälkeisistä vastuista ja Tuomi Logistiikka Oy:n ennen siirtymäajan päättymistä syntyneen tietoaineiston käsittelystä kaupungin SAP-järjestelmässä. 

Esitetään hyväksyttäväksi sopimus Tampereen kaupungin ja Tuomi Logistiikan välillä SAP-järjestelmäkopion luovutuksesta ja tietojen käsittelystä.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii vanhempi tietohallintosuunnittelija,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Jukka Suojanen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle. 

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hyväksytään Tampereen kaupungin ja Tuomi Logistiikka Oy:n välinen sopimus SAP-järjestelmäkopion luovutuksesta ja tietojen käsittelystä.

Sopimuksen yhteyshenkilöksi nimetään vanhempi tietohallintosuunnittelija Jukka Suojanen.

Sopimus syntyy vasta sopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Vt. tietohallintojohtaja Maria Nikkilä