§ 88 Palvelusopimus henkilöturvajärjestelmän toimittamisesta Loihde Trust Oy:n kanssa

Lataa  Kuuntele 

TRE:4903/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

12.10.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

ICT-palveluvastaava Pasi Paananen,​ puh. 040 680 5609,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vt. tietohallintojohtaja Maria Nikkilä,​ puh. 040 5811 477,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen asumispäivystys ja asumisyksikkö (Tastu) on Tampereen kaupungin psykososiaalisen tuen yksikkö. Yksikön henkilöturvajärjestelmä on vanhentunut eikä vastaa käyttäjien tarpeisiin. Lisäksi toimimaton järjestelmä vaarantaa henkilö- ja asiakasturvallisuuden. Yksiköllä on kiireellinen tarve uusia henkilöturvajärjestelmä toiminnan toteuttamiseksi ja turvaamiseksi.

Tampereen kaupungilla on puitesopimus hoitajakutsu- ja henkilöturvaratkaisuista (Dnro TRE: 4765/02.07.01/2018). Puitesopimustoimittajat ovat Tunstall Oy, Vivago Oy ja Loihde Trust Oy (aiemmin Viria Security Oy). Puitesopimuksen ehtojen mukaan yksittäisissä hankintalain (1397/2016) kansallisen kynnysarvon alittavissa puitejärjestelyn sisäisissä hankinnoissa hankinta tehdään puitejärjestelyyn valitulta toimittajalta tilaajan harkinnan mukaan tarve ja saatavuus huomioiden. Toimittajan valintaan vaikuttavat kohdekohtaisesti esimerkiksi hankinnan aikataulu, tarjotun ratkaisun soveltuvuus kyseiseen kohteeseen ja toimeksiannon luonteen vaatima erityisosaaminen, toimittajan resurssit ja muu saatavuus sekä mahdolliset toimittajaa koskevat reklamaatiot. Yksikössä on tarve huonekohtaiselle paikannukselle. Valittu toimittaja on puitesopimuksen ainoa toimittaja, joka kykenee toimittamaan järjestelmän paikannustarve, aikataulu ja kiireellisyys huomioiden.

Loihde Trust Oy antoi 17.6.2022 tarjouksen Tampereen asumispäivystys ja asumisyksikön (Tastu) henkilöturvajärjestelmän toimittamisesta kokonaispalveluna. Palvelun arvonlisäverottomat perustamiskustannukset ovat 2718,00 euroa ja ylläpitomaksu 1193,15 euroa/kk.

Tilauksen arvonlisäveroton arvo on sitoumuksetta 14 317,80 euroa vuodessa ja hinta on kiinteä 36 kuukauden sopimuskauden.

Tilauksesta solmitaan palvelusopimus 36 kuukaudeksi ja sen jälkeen palvelusopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Irtisanomisajat on määritelty puitesopimuksessa (Dnro TRE: 4765/02.07.01/2018).

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii ICT-palveluvastaava, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Pasi Paananen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii tarvittaessa yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Tilauksesta aiheutuvista kustannuksista päättää psykososiaalisen tuen palveluryhmän palvelujohtaja.

Päätös

Palvelusopimus Tampereen asumispäivystys ja asumisyksikön (Tastu) henkilöturvajärjestelmän toimittamisesta kokonaispalveluna 36 kuukauden sopimuskaudeksi (jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana) tehdään Loihde Trust Oy:n (Y-​ tunnus 0863729-​2) kanssa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään ICT-palveluvastaava (Pasi Paananen).

Sopimus hankinnasta syntyy vasta palvelusopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Vt. tietohallintojohtaja Maria Nikkilä