§ 91 Asiantuntijapalvelun tilaaminen VALOR Partners Oy:ltä

Lataa  Kuuntele 

TRE:6952/02.07.01/2022

Päätöspäivämäärä

12.10.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Marika Pakkanen,​ puh. 044 4863630,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Vt. tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 5811477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Hankintatoimen organisointi​ ja johtaminen -projektissa on tavoitteena luoda hankintatoiminnan tuloksellisuuden vahvistumista tukeva hankintojen johtamis-​ ja organisointimalli. Hankintojen tuloksellisuutta parantavia kehitystoimenpiteitä on tunnistettu ICT-hankintakategorian pilotoinnin aikana. Keskeinen kehityskohde on toimittajayhteistyön mallien kehittäminen. 

Toimittajayhteistyön mallien kehittämiseksi on tarve lisäresurssille ja ulkopuolinen asiantuntemus uusista toimintamalleista tukee kehitystyötä. Toimittajayhteistyön kehittämisen tuesta on pyydetty tarjousta hankintatoimen kehittämisen asiantuntijapalvelun sopimuskumppanina toimivalta VALOR Partners Oy:ltä. VALOR Partners Oy on 23.9.2022 antanut tarjouksen. Työn tavoitteena on kehittää ICT-hankintakategorialle toimittajahallinnan toimintamalli työkaluineen. Tarjouksen työmääräarvio on 8 -14 henkilötyöpäivää. Puitesopimuksen mukainen henkilötyöpäivän arvonlisäveroton hinta on 1 300 euroa. Tilauksen arvonlisäveroton arvo on enintään 18 200 euroa. 

Kaupungilla on hankintatoimen kehittämisen asiantuntijapalvelusta VALOR Partners Oy:n kanssa voimassa oleva hankintasopimus,​ joka perustuu konsernijohtaja Yli-​Rajalan hankintapäätökseen 22.12.2020 § 162. Puitejärjestelyn ehtojen mukaisesti alle 60 000 euron arvoisessa hankinnassa voidaan puitejärjestelyn sisällä tilata palvelua hankintatarpeen kannalta soveltuvimmalta toimittajalta. VALOR Partners Oy on referenssit ja osaaminen huomioiden soveltuvin kumppani kyseiseen toimeksiantoon.

Tilauksesta laaditaan toimeksiantosopimus. Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii kehittämispäällikkö,​ jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Marika Pakkanen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT- hankinnoista,​ ICT-​sopimusten ehdoista,​ hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.

Päätös

Hankintatoimen organisointi ja johtaminen -​projektiin tilataan asiantuntijapalvelu VALOR Partners Oy:ltä (Y-​tunnus 2414724-​2) toimittajayhteistyön mallin kehittämisen tueksi.

Tilauksesta aiheutuvat arvonlisäverottomat kustannukset ovat 10 400 - 18 200 euroa. Laskutus perustuu työmäärän toteumaan.

Kustannukset kohdennetaan Hankintatoimen organisointi ja johtaminen -​projektin prr-​osalle K1130_​ICT_​22_​100_​01.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään kehittämispäällikkö (Marika Pakkanen).

Päätös sitoo Tampereen kaupunkia vasta,​ kun toimeksiantosopimus on allekirjoitettu.

Allekirjoitus

Vt. tietohallintojohtaja Maria Nikkilä