§ 137 Tampereen kaupungin ja Ranskan ulkoministeriön alaisen Ranskan instituutin välisen yhteistyösopimuksen 2022-2023 hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7133/12.01.01/2022

Päätöspäivämäärä

25.10.2022

Päätöksen tekijä

Konsernijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Rehtori Sirpa Raevaara, puh. 050 432 6937, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johdon assistentti Mia Helin,​ puh. 040 570 4065,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari ja elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen:

Tampereen kaupunki ja Ranskan ulkoministeriön alainen Ranskan instituutti ovat laatineet sopimuskaudelle 2022-2023 yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on osaltaan edistää Tampereen kaupungin strategisia tavoitteita koulutuksen kansainvälisyyden lisäämiseksi tarjoamalla lapsille ja nuorille monipuolista kieli- ja kulttuurikasvatusta. Ranskankielistä palvelutarjontaa järjestetään varhaiskasvatuksesta lukioon ja yhteistyötä on tehty jo vuosien ajan.

Sopimuksen mukaisesti Ranskan instituutti antaa rahallisen avustuksen opettajien pedagogiseen tukemiseen ja koulutukseen. Se osallistuu suomalaisten opettajien pedagogiseen ja kielikoulutukseen tarjoamalla heille jatkokoulutusta Suomessa, Ranskassa tai Pohjois-Euroopan alueella ranskankielisen ulkomailla tapahtuvan opetuksen viraston AEFE:n järjestämän FranceEducation-verkostoon kuuluville kouluille tarkoitetun opetuksen puitteissa. Lisäksi sopimukseen perustuen lapset voivat suorittaa ranskalaisen DELF-diplomin Tampereella.  

Ranskankielisten ryhmien ja luokkien toimintaa edistetään yhteistyössä vanhempainyhdistysten, opettajakunnan jäsenten, varhaiskasvatuksen ja koulun vastuuhenkilöiden, ranskankielisten opintojen vastuuhenkilön ja hallinnon edustajien kanssa. Tampereen ranskalais-suomalainen yksikkö Wivi Lönnin koulussa toimii ranskan kielen opetuksen osaamiskeskuksena Tampereen seudulla.

Sopimus on laadittu suomeksi ja ranskaksi. Sopijaosapuolet ovat Ranskan ulkoministeriön alainen Ranskan instituutti Suomessa (MAEDI) ja Tampereen kaupunki (sivistyspalvelujen palvelualue: perusopetus, varhaiskasvatus ja esiopetus sekä elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue: lukiokoulutus). Sopimuksen voimassaoloaika on 12 kuukautta. Sopimus on mahdollista uusia osapuolten välillä vuosittain.

Sopimuksen vastuuhenkilö on sivistyspalvelujen palvelualueen johtaja Lauri Savisaari.

Hallintosäännön § 36 mukaisesti konsernijohtaja päättää sopimusten hyväksymisestä, ellei muualla toisin määrätä.

Päätös

Liitteenä oleva Tampereen kaupungin ja Ranskan ulkoministeriön alaisen Ranskan instituutin välinen yhteistyösopimus kaudelle 2022-2023 hyväksytään.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään johtaja Lauri Savisaari.

Allekirjoitus

Konsernijohtaja Juha Yli-Rajala