§ 539 Tietoliikenneyhteyden toteuttaminen osoitteessa Frenckellin aukio 2 sijaitsevaan toimistorakennukseen - DNA Oyj

Lataa  Kuuntele 

TRE:6422/02.07.03/2022

Päätöspäivämäärä

14.10.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, 040 020 5044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Voimatel Oy toteuttaa DNA Oyj:n toimeksiannosta Frenckellin aukion kautta kaapelointia tietoliikenneyhteyksien toteuttamiseksi. Suunnitelmat sisältävät osuuden Frenckellin toimistorakennukseen, jonka myötä rakennukseen toteutuu uusi valokuituyhteys. Rakennukseen sijoittamisesta tulee päättää erikseen ja sopia toteutuksesta sijoitussopimus. Kaupunkiympäristön palvelualue sopii omalla sopimuksellaan muusta toteutuksesta kaupunkialueella.

Tampereen kaupunki on neuvotellut DNA Oyj:n kanssa valokuitukaapelin ja siihen liittyvien laitteiden asentamisesta kiinteistöön osoitteessa Frenckellin aukio 2 (rakennus nro. 306). Tietoliikenneyhteys asennetaan ja laitteet sijoitetaan ennakkoon hyväksyttävän ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n tarkastaman luottamuksellisen asennussuunnitelman mukaisesti. Työ toteutetaan ajoittuen lokakuulle 2022.

Sijoitusoikeussopimus käsittää valokuitukaapelin asentamisen kiinteistön alueella ja toteuttamisen kiinteistön tietoliikennetilaan. Tarpeelliset rakennus- ja asennustyöt suoritetaan yhteisesti sovittavalla tavalla DNA Oyj:n kustannuksella. Sijoitusoikeussopimus ja vuokra-aika sijoittamisille alkaa 15.10.2022. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja se voidaan irtisanoa päättymään kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanominen olisi tehtävä kirjallisesti.

Asunto- ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja, kun kyse on rakennusten, tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Tampereen kaupunki vuokraa DNA Oyj:lle (y-tunnus 0592509-6) sijoitusoikeussopimuksella os. Frenckellin aukio 2 sijaitsevasta toimistorakennuksesta (nro 306) paikat teleliikenneyhteyden ja sen vähäisten laitteiden sijoittamiselle ennakkoon hyväksyttävän asennussuunnitelman mukaisesti. Sijoitusoikeussopimus käsittää valokuitukaapelin asentamisen ulkoa kiinteistön tietoliikennetilaan.

Sopimus alkaa 15.10.2022 ollen voimassa toistaiseksi ja se voidaan irtisanoa päättymään kuuden (6) kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Vuokra on sijoitusoikeussopimuksella vastikkeeton ja kaikista tämän luvan mukaisten asennustöiden kustannuksista vastaa vuokralainen. Tarkemmat ehdot määritellään sopimuksessa.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm