§ 550 Toimitilan vuokraaminen yksityishenkilölle osoitteesta Sarvijaakonkatu 28

Lataa  Kuuntele 

TRE:7262/02.07.03/2022

Päätöspäivämäärä

20.10.2022

Päätöksen tekijä

Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tila-asiantuntija Jori Komulainen, puh. 040 359 2295, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Yksityishenkilö on pyytänyt saada vuokrata osoitteesta Sarvijaakonkatu 28,​ Kalevan hallista n. 18,6 m2:n suuruiset tilat taiteen työhuoneeksi. Vuokralainen on toiminut samassa tilassa aiemmin erikseen valittuna toimijana kaupungin Kulttuurin palveluryhmän alaisuudessa käyttöoikeussopimuksella,​ joka päättyy 31.10.2022. Tilan käyttötarve jatkuu,​ joten Kulttuurin palveluryhmän kanssa yhteistyössä on arvioitu erikseen mahdollisuutta jatkaa tilapäistä käyttöä syyskaudelle maksullisella vuokrasopimuksella. Samassa rakennuksessa toimii edelleen kaupungille palveluita tuottava Ekokumppanit Oy. Nyt sovittavat tilat ovat olleet vapaana kaupungin omasta toiminnasta ja rakennus puretaan myöhemmin. 

Vuokra-​aikana vuokralaisen tulee noudattaa vuokraehtojen lisäksi Tampereen Tilapalvelut Oy:n antamia ohjeita.

Vuokran määrä on jatkoajalta 120,90 euroa kuukaudessa. Vuokraan sisältyy tavanomainen työhuoneen sähkö sekä vain kesä-​ ja syysajan tilakäytön mahdollistava kohtuullinen lämmitys. Suuresta erillisestä sähkönkulutuksesta voidaan veloittaa vuokralaista erikseen ja se arvioidaan erikseen käytön perusteella. Tällaista energiankulutusta ei vuokran alkamisen hetkellä kuitenkaan ole näköpiirissä.

Vuokralainen on vastuullinen pitämään luovutetut tilat käyttökunnossa ja luovuttamaan ne vastaavassa peruskunnossa takaisin käytön päätyttyä. Tilaan saa tehdä sellaisia nk. tuunauksia,​ joista aiemmin Kulttuurin palveluryhmän käyttöoikeussopimuksessa on sovittu. Käyttö muuhun tarkoitukseen kuin aktiivista työtä varten olisi kielletty. Tilassa asuminen tai majoittuminen on ehdottomasti kielletty. 

Vuokraukseen sovelletaan lakia liikehuoneiston vuokrauksesta. Tarkemmat vuokraehdot määritellään vuokrasopimuksessa ja ne muutoin noudattavat aiempaa tilapäistä käyttöoikeussopimusta. Vuokralaiselta peritään yleisen linjauksen mukaisesti vuokravakuus.

Asunto-​ ja kiinteistölautakunnan päätöksen 23.10.2019 § 144 mukaisesti asian päättää kiinteistöjohtaja,​ kun kyse on rakennusten,​ tilojen ja niihin liittyvien alueiden vuokraamisesta.

Päätös

Yksityishenkilölle vuokrataan tilapäisesti osoitteesta Sarvijaakonkatu 28,​ Kalevan halli -​nimisestä kohteesta n. 18,6 m2:n suuruiset tilat taiteen työhuoneeksi. Vuokra-​aika on 1.11.2022 alkaen toistaiseksi voimassa yhden (1) kuukauden molemmin puolisin irtisanomisajoin.

Vuokran määrä on 120,90 euroa kuukaudessa. Vuokraan sisältyy tavanomainen työhuoneen tarvitsema sähkö sekä kesä-​ ja syyskauden tilakäytön mahdollistava kohtuullinen lämmitys. Vuokralainen suorittaa vuokranantajalle kolmea (3) vuokrakuukautta vastaavan vuokravakuuden.

Vuokraehtojen lisäksi tulee noudattaa Tampereen Tilapalvelut Oy:n antamia ohjeita muutoin kiinteistöllä toimimiseen. Sopimus voidaan irtisanoa myös sellaisessa tilanteessa,​ milloin esimerkiksi ennaltasovittua tilapäiskäyttöä ei enää toteudu tai tilan vuokrattavuus heikkenee olennaisesti. Tarkemmat vuokraehdot määritellään vuokrasopimuksessa.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Allekirjoitus

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm