§ 96 Sopimus Kansaneläkelaitoksen etuustietojen luovuttamisesta teknisen käyttöyhteyden avulla

Lataa  Kuuntele 

TRE:6584/07.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

21.10.2022

Päätöksen tekijä

Tietohallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Minna Helynen, puh. 040 354 2399, minna.helynen@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Vt. tietohallintojohtaja Maria Nikkilä, puh. 040 581 1477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupunki aloitti vuonna 2000 Kansaneläkelaitoksen (Kela) tarjoaman etuustietojen kyselypalvelu (Kelmu) -palvelun käytön. Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistuksen vuoksi on tarve uudistaa sopimus palvelun käytöstä ja samalla otetaan käyttöön uusia valtuuksia.  

Muutoksen vuoksi kuntien työntekijöiden oikeudet saada nähtäväksi tietoja Kelan etuustietopalvelu Kelmusta supistuvat 1.1.2023 alkaen. Työtehtävästä riippuen kunnan työntekijällä voi olla oikeus etuustietoihin kotoutumispalveluiden järjestämistä varten. Lisäksi Kela toimittaa Kelmun kautta mm. työmarkkinatuen ja lastenhoidontuen laskujen liitteet. Kuntien aikaisemmat sopimukset Kelmun käytöstä irtisanotaan päättymään 1.1.2023 lukien. Tämä uusi sopimus tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja kumpikin osapuoli voi irtisanoa sopimuksen lakkaavaksi kahden kuukauden kuluttua irtisanomisesta.

Kuntaa laskutetaan kiinteällä vuosittaisella summalla. Laskutettava summa perustuu kunnan asukasmäärään. Asukasmäärä on Tilastokeskuksen viimeisen valmistuneen tilastovuoden mukainen. Summa lasketaan käyttämällä taksana kiinteää euromäärää, joka kertautuu jokaisesta ylitetystä 10 000 tuhannesta asukkaasta. Vuonna 2023 taksa on 27 euroa. Näin ollen vuoden 2023 kustannus Tampereen kaupungille on 648 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilönä toimii Tykas ICT-palvelusta vastaava, joka tällä hetkellä on projektipäällikkö Minna Helynen. Vakanssinhoitajan vaihtuessa vastuu sopimuksesta siirtyy kulloisellekin haltijalle. Vastuuhenkilö huolehtii yhteyshenkilön nimeämisestä sopimukselle.  

Tampereen kaupungin konsernihallinnon toimintasäännön liitteen (konsernijohtajan toimivallan siirtopäätös 1.3.2022 § 32) mukaan tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupungin ICT-hankinnoista, ICT-sopimusten ehdoista, hyväksymisestä ja allekirjoittamisesta. Lisäksi tietohallintojohtaja vastaa ja päättää Tampereen kaupunkiseudun tietohallintosopimuksessa määritellyistä asioista.  

Päätös

Kansaneläkelaitoksen kanssa tehtävä sopimus Kelan etuustietojen luovuttamisesta teknisen käyttöyhteyden avulla hyväksytään.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään projektipäällikkö Minna Helynen.

Sopimuksesta aiheutuvat kustannukset kohdennetaan Tykas ICT-palveluihin (J1130_35).

Sopimus hankinnasta syntyy vasta sopimuksen allekirjoituksella.

Allekirjoitus

Vt. tietohallintojohtaja Maria Nikkilä