§ 88 Energiahaastekilpailun Viinikanlahden haasteen voittajan valinta

Lataa  Kuuntele 

TRE:7332/00.01.05/2022

Päätöspäivämäärä

28.10.2022

Päätöksen tekijä

Hankejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Projektipäällikkö Ilari Rautanen puh. 040 806 3252 ja talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, puh. 050 564 6637, etunimi.sukunimi@tampere

Lisätietoja päätöksestä

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta, puh. 050 564 6637, etunimi.sukunimi@tampere

Päätöksen perustelut

Tampereen kaupungin kehitysohjelmien RECO Resilient Smart City Solutions Ecosystem -hanke järjesti projektisuunnitelman mukaisen haastekilpailun (Tampere Energy Challenge). Kilpailun haasteiden asettajat (ankkuriyritykset) kerättiin Tampereen kaupungin kehityshankkeista sekä Business Tampereen, Tampereen kaupungin ja kilpailun fasilitaattorikonsultin Gaia Consulting Oy:n haun tuloksella. Ratkaisuehdotuksien hakemisesta haasteisiin ilmoitettiin julkisesti Hilmassa (www.hankintailmoitukset.fi), sekä Tampereen kaupungin ja Business Tampereen verkkosivuilla.

Viinikanlahden aluekehityshankkeen haasteessa Akamon Innovations Oy:n (Y – tunnus 3134950-4) ratkaisu keräsi kiitosta erityisesti selkeästä ideasta ja pitchauksesta, joka jäi selkeästi mieleen ja oli hyvin jäsennelty. Lisäksi tuomaristoon teki vaikutuksen taustalla olevan tiimin muodostama osaamiskokonaisuus. Akamonin tiimi oli alusta lähtien valmistautunut kilpailuun hyvin ja tutustuneet toimintaympäristöön. Ratkaisun koettiin tuottavan valmiin ekosysteemin – ideatasolla ratkaisu oli viety jo pitkälle. Taustalla olevat yritykset koettiin luotettaviksi ja vakaiksi yhteistyökumppaneiksi, joilla on laajaa osaamista. V2G mahdollistaminen kiinteistöjen puolesta koettiin tärkeäksi. Ratkaisussa korostui yhteisöllisyys ja ihmisten osallistaminen ja konsepti koettiin hyvin skaalautuvaksi ja myös aurinkoenergian hyödyntämismahdollisuus oli huomioitu.

 

Päätös

RECO Resilient Smart City Solutions Ecosystem hankkeen haastekilpailussa (Tampere Energy Challenge) Viinikanlahden asettamassa haasteessa voittajaksi valittiin Akamon Innovations Oy (Y – tunnus 3134950-4). Innovaatiokilpailun Viinikanlahden pysäköintitalohaasteen palkinnon arvo on 10 000€.

Allekirjoitus

Talous- ja hankintavastaava Pekka Ranta hankejohtajan 1. varahenkilönä