Vanhusneuvosto, kokous 12.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 43 Alustus osallisuus- ja yhteisöllisyyssuunnitelmasta 

Perustelut

Osallisuus- ja yhteisöllisyyssuunnitelmassa määritellään, millaista osallisuustyötä Tampereella tehdään ja mitkä ovat sen tavoitteet ja toimenpiteet.

Osallisuussuunnitelma tarkentaa osallisuuteen liittyviä tavoitteita, joita on määritelty kaupunkistrategiassa. Suunnitelma päivitetään valtuustokausittain. Tänä vuonna laadittava osallisuus- ja yhteisöllisyyssuunnitelma (2022–2025) on järjestyksessään jo kolmas.  

Syksyn 2022 aikana arvioidaan kaupungin osallisuustyön nykytilaa, sen vahvuuksia ja kehittämistarpeita. Arviointia tehdään yhteistyössä Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa. 

Arvioinnin pohjalta määritellään tulevien vuosien osallisuustyön tavoitteita ja toimenpiteitä. Asukkaat, kaupungin henkilöstö ja sidosryhmät otetaan mukaan osallisuus- ja yhteisöllisyyssuunnitelman valmistelun eri vaiheisiin.  

 

Päätösehdotus oli

Merkitään tiedoksi suunnittelija Susanna Lundströmin alustus osallisuus- ja yhteisöllisyyssuunnitelmasta ja alustuksesta käyty keskustelu.

Päätös

Merkittiin tiedoksi Siikasmaan ja Harsusen alustus ja siitä käyty laaja keskustelu. Toivottiin, että vanhusneuvostolle järjestetään erillinen osallisuustilaisuus suunnitelmaan liittyen myöhempänä ajankohta, kun suunnitelma on jo hieman hahmottunut.