§ 291 Sosiaalisesti kestävä ammatillinen koulutus -projektin aiesopimuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7343/02.04.01/2022

Päätöspäivämäärä

25.10.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Kehittämispäällikkö Anne Nousiainen, puh. 040 801 6995, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

Suomen Diakoniaopisto Oy hakee rahoitusta Opetushallituksen Oikeus osata - Ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelman valtionavushausta. Tampereen kaupunki/Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on mukana Sosiaalisesti kestävä ammatillinen koulutus -projektin hakemuksessa osatoteuttajana.

Projektin tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden osallistumis- ja vaikuttamistoimintaa, tukea oppilaitosyhteisöjen hyvinvointia yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi, vahvistaa opiskelijoiden arjenhallintataitoja sekä kehittää hyvinvointijohtamista. Kehittämistoimien läpileikkaavana teemana on yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vahvistaminen. Kehittämistoimet vievät eteenpäin Agenda2030 -toimintaohjelman sosiaalisen kestävän kehityksen tavoitteita.

Suomen Diakoniaopisto Oy on laatinut aiesopimusesityksen. Aiesopimuksessa sovitaan osallistumisesta Sosiaalisesti kestävä ammatillinen koulutus -projektiin. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Hyväksytään liitteenä oleva Tampereen kaupungin/Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Suomen Diakoniaopisto Oy:n välinen Sosiaalisesti kestävä ammatillinen koulutus -projektin aiesopimus. 

Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia lopullisesti kuitenkin vasta, kun kaupungin sopimusta koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari