§ 302 Tampereen seudun ammattiopisto Tredun englanninkielisen merkonomikoulutuksen akkreditointihakemuksen hyväksyminen

Lataa  Kuuntele 

TRE:7725/12.01.02/2022

Päätöspäivämäärä

10.11.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Koulutuspäällikkö Marja-Leena Pajusaari, p. 050 576 1401, etunimi.sukunimi@tampere.fi, kv-koordinaattori Ritva Klaavu, p. 050 572 8707, etunimi.sukunimi@tampere.fi  

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, p. 0400 376 420, etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Päätöksen perustelut

Koulutuksen johtotiimi on käsitellyt kokouksessaan 10.10.2022 Tredun hakeutumista EBBD (Certificate of Excellence in European Business Behaviour and Democracy – professional recognition of internationalization, mobility and excellence) akkreditointi- eli pätevyyden osoittamisen prosessiin. Akkreditointia haetaan voittoa tavoittelemattomalta EBBD-organisaatiolta. Hakuprosessissa liitytään samalla kyseisen organisaation toimintaan. Akkreditointiprosessin aikana Tredun tulee pystyä toteuttamaan EBBD-opetussuunnitelmaa, täyttää EBBD-profiili ja vaatimukset sekä maksaa tarkastusmaksu (100 euroa), akkreditointimaksu (150 euroa) ja vuosittainen jäsenmaksu (200 euroa). Suomessa liiketalouden tutkinnon perusteet vastaavat varsin hyvin EBBD-diplomin opetussuunnitelman sisältöjä ja kriteerejä, joten se ei vaadi merkittävää lisätyötä. Diplomi tarjoaa oppilaitokselle työkalun liiketalouden opetuksen ja sisältöjen kehittämiseen. Akkreditoinnin voidaan nähdä kertovan koulutuksen laadusta ja työelämän tarpeisiin vastaamisesta. Hakemusasiakirjoihin tullaan määrittelemään Tredusta EBBD-vastuuhenkilö. Suomessa on tällä hetkellä kaksi koulutusorganisaatiota, jotka ovat saaneet EBBD-akkreditoinnin.

EBBD antaa liiketoiminnan opiskelijoille mahdollisuuden saavuttaa lisäpätevyyttä kansainvälistymisestä, liikkuvuudesta ja osaamisesta. Sertifikaatti on pääasiassa tarkoitettu englanninkielisille liiketoiminnan aikuisopiskelijoille, mutta myös muut liiketoiminnan opiskelijat voisivat valita kansainvälisiä opintoja ja saada kyseisen sertifikaatin lisätäkseen työllistymis- ja jatko-opintomahdollisuuksiaan. EBBD-diplomin suorittaminen edellyttää opiskelijalta keskimäärin kiitettävän tason osaamista, kahden vieraan kielen taitoa, työskentelyä liiketalouden tehtävissä tai opiskelua ulkomailla vähintään neljä viikkoa tai ulkomailla suoritettua työssäoppimisjaksoa.

Johtajan, ammatillinen koulutus päätösvalta asiassa perustuu palvelualueen johtajan päätökseen 16.6.2022 § 69 Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen toimintasääntö. (Toimintasäännön liite: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtajan toimivallan siirtäminen 1.8.2022 alkaen.)

Päätös

Hyväksyn Tampereen seudun ammattiopisto Tredun englanninkielisen merkonomikoulutuksen akkreditointihakemuksen jättämisen Certificate of Excellence in European Business Behaviour and Democracy e.V. - EBBD:lle ja allekirjoitan hakeutumisprosessiin kuuluvat asiakirjat. 

Allekirjoitus

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari