§ 312 Tampereen seudun ammattiopiston ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n välisen sopimuksen hyväksyminen Tredu Hepolamminkadun kampuskehityshankkeen toteuttamisesta

Lataa  Kuuntele 

TRE:7877/10.03.06/2022

Päätöspäivämäärä

17.11.2022

Päätöksen tekijä

Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Harri Jokinen, puh. 040 806 3056, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 040 0376420, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Päätöksen perustelut

A-insinöörit ovat tuottaneet syksyllä 2022 Hepolamminkadun A, B, C, D, E ja F rakennuksien osalta riskianalyysit ja arviot peruskorjaustarpeista. Riskianalyysissä sekä eri rakenteisiin ja järjestelmiin liittyvässä peruskorjaustarpeiden määrittelyssä on käytetty hyödyksi alkuperäisiä arkkitehti- ja rakennepiirustuksia, korjaushistoriatietoja, rakenteiden, rakennusosien ja teknisten järjestelmien keskimääräisiä teknisiä käyttöikätietoja sekä aiempina vuosina tuotettujen kuntoarvioiden ja kuntotutkimusten tutkimustuloksia.

Peruskorjauslaskelmien tarkoituksena oli selvittää rakennusten alustavat saneerauskustannukset määritettyjen korjaustarpeiden perusteella. Alustava peruskorjausarvio A-F rakennuksille on 33,6 miljoonaa euroa. Korjausten todelliset kustannukset tarkentuvat vasta tarkempien kuntotutkimusten, korjaussuunnittelujen ja urakkakilpailutuksien myötä.

Tampereen seudun ammattiopiston ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n välille on tarkoituksenmukaista tehdä kirjallinen sopimus Hepolamminkadun kampuksen kehittämiseksi.  Kampuskehityshankkeen tavoitteena on valmistella Tampereen seudun ammattiopiston taloudellista kantokykyä ja palveluverkkoa tukeva kokonaisratkaisu tulevaisuuden tilatarpeiden täyttämiseksi.

Kehityshankkeessa edistettäviä ja rakennusvaiheessa toteutettavia ratkaisuja ohjaa kiinteistölle sijoitettavien opintoalojen tarpeet. Kokonaisuutta kuitenkin johdetaan keskitetysti, jotta kustannustoteuman sattumanvaraisuus pystytään eliminoimaan. Rakennushankkeiden osalla suunnittelun lähtökohtana tulee olla rakentamisen kustannusten hallinta ja vuokralaisen taloudellisen kantokyvyn varmistaminen. Kampuksella toteutettavat rakennushankkeet ovat tilankäytöllisesti tehokkaita, muuntojoustavia ja kustannustasoltaan asiakasta palvelevia.

Päätös

Hyväksytään Tampereen seudun ammattiopiston (y-tunnus 0211675-2) ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n (y-tunnus 2605630-1) välisen sopimuksen Tredu Hepolamminkadun kampuskehityshankkeen toteuttamisesta.

Sopimus tulee voimaan, kun osapuolet ovat sen allekirjoittaneet. Sopimus sitoo Tampereen kaupunkia / Tampereen seudun ammattiopisto Tredua vasta, kun päätös on saanut lainvoiman.

Allekirjoitus

Johtaja Kirsi Viskari